Αντίστοιχο Πολυτεχνικής Σχολής και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Αντίστοιχο Πολυτεχνικής Σχολής και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ

Η αρμόδια επιτροπή του Άρθρου 66, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 27/05, κατέληξε σε θετική γνωμοδότηση αντιστοίχισης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με Τμήμα Πολυτεχνείου.

Μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι απόφοιτοι του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ αποκτούν πλέον το δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ, εξασφαλίζοντας τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής για αντιστοίχιση με τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής άλλων 5 Τμημάτων του ΠΑΔΑ.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΠΑΔΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ειδικότερα, είναι τα Τμήματα:

  1. Ναυπηγών Μηχανικών,
  2. Μηχανολόγων Μηχανικών,
  3. Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής,
  4. Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών,
  5. Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών

Υπενθυμίζεται ότι για το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών ήδη έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση ενώ δίνεται αναδρομική ισχύς στην αντιστοίχιση. Συγκεκριμένα, ως έναρξη ισχύος της αντιστοίχισης έχει οριστεί η 24η Ιουλίου 2020, οπότε και αποφοίτησε ο πρώτος φοιτητής του εγκεκριμένου πενταετούς προγράμματος σπουδών, του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του ΠΑΔΑ θα είναι σε θέση να ασκούν τις ίδιες επαγγελματικές δραστηριότητες με τους αποφοίτους του αντίστοιχου τμήματος του Πολυτεχνείου.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Πλήρη αντιστοιχία επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμ. Ναυπηγών Μηχανικών του ΠΑΔΑ με το τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής ΑΕΙ

Πέντε Τμήματα Μηχανικών του ΠΑΔΑ αντιστοιχήθηκαν με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.