Ενημέρωση για τα επαγγελματικά δικαιώματα πραγματοποίησε Φ.Σ. του ΠΑΔΑ

Ενημέρωση για τα επαγγελματικά δικαιώματα πραγματοποίησε Φ.Σ. του ΠΑΔΑ

Την Πέμπτη 27/4 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ μεγάλη Εκδήλωση - Ενημέρωση για την κατάσταση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του ΠαΔΑ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Θανάσης Θεοδωρόπουλος, εκλεγμένος με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας και ακολούθησε ενημέρωση από τον κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών κύριο Γεώργιο Ιωαννίδη.


Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από την Αφροδίτη Κτενά καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρώην καθηγήτρια του ΤΕι Χαλκίδας και τον Ηλία Τσιμπουκάκη μέλος της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. και του ΔΣ του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Ο πρόεδρος του ΦΣ ξεκίνησε λέγοντας πως “πήραμε την σημερινή πρωτοβουλία της εκδήλωσης - ενημέρωσης των φοιτητών της Σχολής για τα επαγγελματικά δικαιώματα σε συνέχεια σειράς μιας σειράς κινητοποιήσεων στο Υπουργείο Παιδείας που όμως τώρα πρέπει να γίνουν πιο μαζικές, πιο δυναμικές για να διεκδικήσουμε ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων”.

Και αφού ανέπτυξε πως έχει η κατάσταση, κατέληξε “οι φοιτητές της Σχολής διεκδικούμε:

• Να αναγνωριστούν τα πτυχία μας ως ΠΕ (σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου), κατοχυρώνοντας έτσι ότι έχουμε επαγγελματική πανεπιστημιακού επιπέδου αναγνώριση.

• Το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και να εμπεριέχεται σε αυτό όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος

• Να συγκροτηθούν αναβαθμισμένα σύγχρονα προγράμματα που να ανταποκρίνονται στις σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου.

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο Ίδρυμα, με βάση τις αυξημένες ανάγκες που έχουμε.

• Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη μόνιμου και σταθερού εκπαιδευτικού προσωπικού, να γίνει μονιμοποίηση των εκτάκτων και προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων εργασίας για εκπαιδευτικό, διοικητικό προσωπικό με βάση τις αυξημένες ανάγκες των ιδρυμάτων.

• Να αξιοποιηθούν για την εκπαιδευτική διαδικασία και να αναβαθμιστούν όλοι οι χώροι που ανήκουν στο ίδρυμα μας. Να διαμορφωθούν νέες αίθουσες για μαθήματα και εργαστήρια, με ενίσχυση και αναβάθμιση του εξοπλισμού των εργαστηρίων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr