Μεγάλη Επιτυχία των Ερευνητικών Ομάδων του ΠΑΔΑ: Εγκρίθηκαν τρεις Εμβληματικές Ερευνητικές Προτάσεις

Μεγάλη Επιτυχία των Ερευνητικών Ομάδων του ΠΑΔΑ: Εγκρίθηκαν τρεις Εμβληματικές Ερευνητικές Προτάσεις

Εγκρίθηκαν με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία προς χρηματοδότηση οι τρεις (από το μέγιστο αριθμό των τεσσάρων προς υποβολή) Εμβληματικές Ερευνητικές Προτάσεις που υπέβαλαν οι Ερευνητικές Ομάδες του ΠΑΔΑ, υπογραμμίζοντας τη σημαντική αναγνώριση του ερευνητικού έργου που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν: 

1. Η Πρόταση με τίτλο «Ανθεκτικότητα, Συμπερίληψη και Ανάπτυξη: προς Μια Δίκαιη, Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση των Ελληνικών Περιφερειών» (TAEDR-0537352), που υπεβλήθη από τα Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης και Υπολογιστικών και Ενσωματωμένων Συστημάτων, ΙοΤ & βελτιστοποίησηςτου Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών και το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, με Επιστημονική Υπεύθυνο την Καθηγήτρια Κλειώ Σγουροπούλου. Η συγκεκριμένη Ερευνητική Πρόταση συγκέντρωσε βαθμολογία 16,75/20 στη θεματική περιοχή «Social impact of green and digital transformation» έναντι 13,40 της δεύτερης ανταγωνιστικής πρότασης και αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠαΔΑ με αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες του ΕΚΚΕ, του ΕΑΑ, του ΑΘΗΝΑ, του ΕΛΚΕΘΕ και του ΔΙΠΑΕ. 


2. Η Πρόταση με τίτλο «Σύστημα Υποστήριξης Κλινικών Αποφάσεων για τη Νόσο των Ανευρυσμάτων Κοιλιακής Αορτής Βασισμένο σε Μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης» (TAEDR-0535983), που υπεβλήθη από τα Εργαστήρια του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής και του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Καλατζή. Η συγκεκριμένη Ερευνητική Πρόταση συγκέντρωσε βαθμολογία 17,55/20 στη θεματική περιοχή «ICT & Health/ Ψηφιακοί βιοδείκτες πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και πρόγνωσης χρόνιων νοσημάτων» έναντι 14,10 της δεύτερης ανταγωνιστικής πρότασης και αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠαΔΑ με αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ, του Παν. Δ. Μακεδονίας, του Πολ. Κρήτης, του ΕΛΜΕΠΑ, του ΙΙΒΕΑΑ και του Παν. Πελοποννήσου. 

3. Η Πρόταση με τίτλο «Εμβληματική Δράση Πράσινων Νησιών στα πλαίσια της κυκλικής  Οικονομίας» (TAEDR-0537029), που υπεβλήθη από το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος και το Εργαστήριο Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ιωάννη Καλδέλλη. Η συγκεκριμένη Ερευνητική Πρόταση συγκέντρωσε βαθμολογία 18,85/20 στη θεματική περιοχή «Energy – Climate/ Πράσινα Νησιά» έναντι 14,95 της δεύτερης ανταγωνιστικής πρότασης και αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠαΔΑ με αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες του ΕΚΕΤΑ, του ΕΑΑ, του ΕΛΚΕΘΕ και του ΚΕΠΠ.

Η Επιτροπή Ερευνών και το ειδικευμένο προσωπικό του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του ΠαΔΑ υποστήριξαν με κάθε τρόπο την υποβολή των συγκεκριμένων ερευνητικών προτάσεων και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον την επιτυχή υλοποίηση των Εμβληματικών αυτών Ερευνητικών Προτάσεων προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας και την επιστημονική ανάπτυξη των μελών του Πανεπιστημίου μας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr