Ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια του ΠΑΔΑ

Ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Με απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγραμμάτων «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή» και «Πολιτική Προστασία» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ποσού 1,7 εκατ. € για την προμήθεια και την εγκατάσταση υπερσύγχρονου ενεργειακού εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ευχαριστεί τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την σχετική έγκριση, που αποτελεί το προοίμιο για την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΑΔΑ και την εμπέδωση του ως «πράσινο πανεπιστήμιο».   


Ο εν λόγω εξοπλισμός αναμένεται να οδηγήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω και της Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα καθώς και την διαχείρισή τους.

Οι επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης περιλαμβάνουν:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων ισχύος 477,40 kWp με χρήση του μηχανισμού ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) σε δώματα, στέγη και στέγαστρα σκίασης στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω και φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων ισχύος 399,00 kWp με χρήση του μηχανισμού εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering) σε συγκρότημα κτιρίων στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
  • Προμήθεια και αντικατάσταση υφιστάμενων λαμπτήρων φωτισμού των υφιστάμενων φωτιστικών με νέας τεχνολογίας LED στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης BEMS σε συγκρότημα κτιρίων στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα.
  • Προμήθεια και αντικατάσταση φωτιστικών περιμετρικού φωτισμού σε αντικατάσταση υφιστάμενων ενεργοβόρων.
  • Υπηρεσία παρακολούθησης και διαχείρισης Φ/Β Σταθμών (Asset Management) συνολικής ισχύος 876,40 kWp.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr