ΠΑΔΑ: Φοιτητής έπαθε επιληπτική κρίση εν ώρα μαθήματος / Καταγγέλλουν ότι έμεινε για 1,5 ώρα χωρίς ιατρική βοήθεια

ΠΑΔΑ: Φοιτητής έπαθε επιληπτική κρίση εν ώρα μαθήματος / Καταγγέλλουν ότι έμεινε για 1,5 ώρα χωρίς ιατρική βοήθεια

Φοιτητικές Ειδήσεις: «Ένα νέο περιστατικό που αναδεικνύει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις", καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καλώντας παράλληλα σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρύτανη του ΠΑΔΑ την Παρασκευή 21/10 στις 12:00.

Όπως αναφέρουν, "τη Δευτέρα 17/10/2022, στις 16:00, σε μάθημα θεωρίας του 1ου έτους στο τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, ένας φοιτητής υπέστη επιληπτική κρίση. Άμεσα, οι φοιτητές και η καθηγήτρια απευθύνθηκαν στους γιατρούς του Πα.Δ.Α. και στο ΕΚΑΒ που υπάρχει στο ίδρυμα, παρόλα αυτά και οι δύο υπηρεσίες ήταν κλειστές μιας και όπως διαπιστώθηκε και εκείνη την μέρα, το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών είναι μέχρι τις 14:00, παρότι τα μαθήματα είναι πολλές φορές μέχρι και τις 21:00 το βράδυ.


Εν τέλει κλήθηκε το ΕΚΑΒ και έπειτα από 1,5 ώρα καθυστέρηση, όπου έμενε χωρίς πρώτες βοήθειες, ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά!»

Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ στο ΠΑΔΑ στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ακόμη ότι «και τα δύο περιστατικά, έρχονται να καταδείξουν για άλλη μια φορά τις σοβαρές ελλείψεις στα πανεπιστήμια μας, την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, τόσο σε υποδομές, καθηγητές αλλά και σε ιατρικό προσωπικό!»

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Έρχονται για άλλη μια φορά να αποδείξουν ότι η “ασφάλεια” της πανεπιστημιακής αστυνομίας για την οποία δίνουν 50 εκατομμύρια, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική ασφάλεια των φοιτητών, όταν μέχρι και η ίδια μας η ζωή και υγεία βρίσκεται εκτεθειμένη τις ώρες που είμαστε μέσα στα αμφιθέατρα μας! Αυτό είναι το σύγχρονο πανεπιστήμιο, εν έτη 2022, το πανεπιστήμιο της “αριστείας”. Τι κι αν το ΠαΔΑ βραβεύτηκε ως το 1ο “πράσινο” πανεπιστήμιο της Αττικής, τι κι αν συγκαταλέγεται στα “ταχέως αναπτυσσόμενα” σε όλη την Μεσόγειο, οι φοιτητές του “χτυπάμε ξύλο” αν τυχόν χρειαστούμε έστω και μια μικρή ιατρική βοήθεια. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των ΑΕΙ, κρατώντας τη χρηματοδότηση “στον πάτο” και απορρίπτοντας ως περιττή δαπάνη την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών!

Διεκδικούμε:

• Πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, ιατρική κάλυψη και μέριμνα καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Καλούμε:

• Σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρύτανη του Πα.Δ.Α. την Παρασκευή 21/10 στις 12:00.

Δε θα ανεχτούμε να σπουδάζουμε σε αυτές τις συνθήκες!!

Δε “θα προσαρμοστούμε” σε αυτή την αθλιότητα!

Όλοι στο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη 12:00 Προπύλαια!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr