Κινητοποίηση φοιτητών της ΣΕΤΠ στον πρύτανη του ΠΑΔΑ

Κινητοποίηση φοιτητών της ΣΕΤΠ στον πρύτανη του ΠΑΔΑ

Την Πέμπτη 14/4/2022 πραγματοποιήθηκε μαζική γενική συνέλευση του συλλόγου μας, όπου οι φοιτητές και φοιτήτριες της ΣΕΤΠ συζητήσαμε και σχεδιάσαμε τη δράση μας μπροστά στην εγκληματική για τις σπουδές και το μέλλον μας εξέλιξη.

Η εξέλιξη αυτή αφορά τη μετατροπή της σχολής μας σε 3ετη. Η “Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού” θα αλλάξει για ακόμα μία φορά χαρακτήρα και θα μετατραπεί σε “Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών“ με τριετές πρόγραμμα σπουδών και πιο χαμηλά επαγγελματικά δικαιώματα!


Την Παρασκευή 15/4 πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση στον πρύτανη του ΠαΔΑ, με απόφαση της γενικής συνέλευσης. Με τον αγώνα μας καταφέραμε και αποσπάσαμε δέσμευση ότι οι πρυτανικές αρχές δεν θα εφαρμόσουν αυτή την αντιδραστική απόφαση για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες!

Αυτό αποτελεί μια πρώτη νίκη του συλλόγου μας, όλων των φοιτητών και φοιτητριών που και σήμερα βγήκαμε μπροστά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Αποδεικνύει ότι ο αγώνας μπορεί και έχει αποτέλεσμα! Ότι οι φοιτητές μέσα από αγωνιστικούς φοιτητικούς συλλόγους μπορούμε να διεκδικήσουμε τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα, να έχουμε κατακτήσεις!

Δεν εφησυχαζόμαστε! Παρά τις δεσμεύσεις της Πρυτανείας, δεν κάνουμε πίσω. Μαζί με τους εργαζόμενους και τους καθηγητές συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Δε θα αφήσουμε την κυβέρνηση να παίξει άλλο με τις ζωές και τις σπουδές μας. Ξέρουμε καλά πως δεν μπορούμε να κάτσουμε στα αυγά μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας και θα τα καταφέρουμε!

Με αυτή την θετική πείρα και αισιοδοξία συνεχίζουμε!

  • Καμία σκέψη για τη μετατροπή της Σχολής μας σε Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών 3ετούς φοίτησης
  • Να μη μεταφερθούν τα τμήματα της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών σε άλλο κτίριο, εάν δεν εξασφαλιστούν τα αιτήματα των φοιτητών για την μεταφορά, για αναβαθμισμένη ποιότητα σπουδών, ύπαρξη βιβλιοθήκης, εστιατορίου, προαύλιου χώρου.
  • Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας και στα 4 τμήματα της ΣΕΤΠ: πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, σύγχρονες υποδομές στα εργαστήρια μας. Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό!
  • Πτυχία με αξία! Κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα . Το πτυχίο μας να είναι η μοναδική προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών μας.
    Δυναμώνουμε τον φοιτητικό μας σύλλογο, δυναμώνουμε τον αγώνα! Πάμε κόντρα στην αποχή. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Στις 18 Μάη στέλνουμε μήνυμα πως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της ΣΕΤΠ δεν θα μείνουμε με σκυμμένο το κεφάλι! Ισχυροποιούμε τον Φοιτητικό μας Σύλλογο!

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας στις 5/5, στις 15:30, για να συζητήσουμε εκ νέου τη δράση μας.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σ.Ε.Τ.Π. του ΠαΔΑ

Επιστολή φοιτητών ΠΑΔΑ στην Υπ. Παιδείας για τις επερχόμενες εξελίξεις που "πλήττουν" τα τμήματα στα οποία σπουδάζουν

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr