Επιστολή φοιτητών ΠΑΔΑ στην Υπ. Παιδείας για τις επερχόμενες εξελίξεις που "πλήττουν" τα τμήματα στα οποία σπουδάζουν

Επιστολή φοιτητών ΠΑΔΑ στην Υπ. Παιδείας για τις επερχόμενες εξελίξεις που "πλήττουν" τα τμήματα στα οποία σπουδάζουν

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι φοιτητές της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στέλνουν μέσω του «Φοιτητικά Νέα» ανοιχτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την πιθανή μετατροπή της σχολής τους σε "Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών". Αίτημα των φοιτητών είναι να μην μετατραπεί η σχολή τους σε σχολή 3ετούς φοίτησης και να εξασφαλιστούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Αναλυτικά όλα όσα περιγράφουν:


Αξιότιμη κα υπουργέ,

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠαΔΑ, έπειτα από απόφαση που πήραμε μέσα από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη θέση μας μπροστά στις εξελίξεις που πλήττουν τα τμήματα στα οποία σπουδάζουμε. 

Τις τελευταίες μέρες συζητιέται έντονα ότι η σχολή μας, η “Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού”, θα αλλάξει για ακόμα μία φορά χαρακτήρα και θα μετατραπεί σε “Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών“, με τριετές πρόγραμμα σπουδών. 

Όπως ήδη γνωρίζετε, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή της σχολής μας σε σχολή κατώτερης βαθμίδας, οδηγώντας σε μεγαλύτερη υποβάθμιση του πτυχίου μας, στη δημιουργία αποφοίτων και πτυχίων πολλών διαφορετικών ταχυτήτων, χωρίς επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. 

Οι πρωτοετείς φοιτητές της Σ.Ε.Τ.Π., οι οποίοι δώσαμε πανελλήνιες μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και καταφέραμε να περάσουμε στο Πανεπιστήμιο, βλέπουμε τους κόπους μας να χάνονται με την υποβάθμιση του πτυχίου μας. 

Δευτεροετείς και τριτοετείς φοιτητές που κάναμε δύο χρόνια μάθημα πίσω από έναν υπολογιστή με τεράστιες δυσκολίες, κάναμε προσπάθειά να μάθουμε όσο καλύτερα μπορούμε το αντικείμενο σπουδών που έχουμε επιλέξει και αγαπάμε. Τώρα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια εξέλιξη που συμπιέζει τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων μας προς τα κάτω. 

Φοιτητές μεγαλύτερου εξαμήνου που μπήκαμε στο ΤΕΙ Αθήνας, στη συνέχεια ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τώρα πρόκειται να γυρίσουμε πάλι πίσω, με ένα πτυχίο χαμηλότερου επιπέδου και από του ΤΕΙ. 

Κα Υπουργέ, όλοι εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σ.Ε.Τ.Π. μπήκαμε στη σχολή μας, γιατί μας ενδιαφέρει και αγαπάμε το αντικείμενό μας και εν τέλει δεν ξέρουμε τι πτυχίο και τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχουμε. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη μετατροπή της σχολής μας σε σχολή 3ετούς φοίτησης, με υποδεέστερο πτυχίο! Δε δεχόμαστε να πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή.

Αίτημά μας είναι να μην μετατραπεί η σχολή μας σε σχολή 3ετούς φοίτησης, να εξασφαλιστούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Αναμένουμε τη δέσμευσή σας ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη! 

Έχουμε ανάγκη από ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. 

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σ.Ε.Τ.Π. του ΠαΔΑ

Κινητοποίηση φοιτητών της ΣΕΤΠ στον πρύτανη του ΠΑΔΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr