ΠΑΔΑ / Νέο Κτίριο στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους

ΠΑΔΑ / Νέο Κτίριο στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ένα νέο κτίριο, ιδιαίτερα εμβληματικό μορφολογικά, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην νότια πλευρά της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω (είσοδος επί της οδού Εδέσσης). Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και να προσφέρει επιπρόσθετες σύγχρονες εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές.

Είναι αξίας 9,7 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει συνολικό μικτό εμβαδόν 6.925,46 m2, από τα οποία τα 5.060,77 m2 είναι υπέργεια και τα 1.864,72 m2 υπόγεια.


Το κτίριο προβλέπεται να διαθέτει τρεις ορόφους ανωδομής (Ισόγειο, Α’ και Β’ Όροφος), και έναν υπόγειο όροφο. Στο Ισόγειο θα βρίσκονται η Κεντρική και η δευτερεύουσα είσοδος του κτιρίου, προβλέπονται επίσης αμφιθέατρα και βοηθητικοί χώροι. Στους λοιπούς ορόφους θα κατασκευαστούν αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διδασκόντων και οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι 

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την διάθεση των πόρων από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τις υποδειγματικές διαγωνιστικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος και ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες κτιριακές υποδομές αυξάνουν περαιτέρω την «φέρουσα ικανότητα» και την αναγκαία άνεση στην δραστηριοποίηση του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος και τον φοιτητοκεντρικό προσανατολισμό του.

Υπενθύμισε ότι μέσα σε 2,5 έτη των πρώτων αιρετών πρυτανικών αρχών είναι το δεύτερο ιδιόκτητο κτίριο που εμπλουτίζει τις υποδομές του ΠΑΔΑ και ότι το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να παραδοθεί το τετραώροφο ιδιόκτητο κτίριο συνολικού μικτού εμβαδόν 5203,61 m2, επί της οδού Πειραιώς, που αποτελεί την Πανεπιστημιούπολη Μοσχάτου.

ΠΑΔΑ: Επιστολή του Πρύτανη για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ενημέρωση για το πρόγραμμα ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας του ΠΑΔΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr