Υπογράφηκε ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ ΠΑΔΑ και ΕΑΠ / Τα πλαίσια της συνεργασίας

Υπογράφηκε ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ ΠΑΔΑ και ΕΑΠ / Τα πλαίσια της συνεργασίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανή του καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας. Στην εν λόγω διαδικασία παρέστη και ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος.

Σκοπός του εν λόγω Μνημονίου είναι η επίτευξη των ακόλουθων, ενδεικτικών και όχι περιοριστικών, στόχων:  


α) Σχεδιασμός και υλοποίηση νέων Προγραμμάτων Σπουδών που θα προσφέρονται από κοινού (joint degrees) με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

β) Συνεπιβλέψεις εργασιών, διδακτορικών διατριβών και μεταδιδακτορικών ερευνών.

γ) Συνδιοργάνωση επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων: συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια, θερινά σχολεία κ.ά.

δ) Ανταλλαγές/αμοιβαίες επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας (ΔΕΠ, μελών ΕΔΙΠ-ΕΤΕΠ, διοικητικών) και φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, υποψήφιων διδακτόρων), καθώς και μεταδιδακτορικών ερευνητών για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της αντίστοιχης διοικητικής οργάνωσης στον βαθμό του εφικτού με βάση την κείμενη νομοθεσία.

ε) Ενίσχυση της ερευνητικής συνεργασίας, μέσω της δικτύωσης εργαστηρίων και ερευνητικών ομάδων, αξιοποίησης υπαρχουσών υποδομών, μεταφοράς τεχνογνωσίας, ανταλλαγής δημοσιευμάτων, δεδομένων και εκπαιδευτικού υλικού, τηρουμένων των κανόνων που αφορούν στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

στ) Υποβολή κοινών ερευνητικών προτάσεων και δημοσιεύσεων.

ζ) Συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης επιστημονικού έργου προς άμεσο όφελος της κοινωνίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών στρατηγικής συνεργασιών με τοπικές κοινότητες, περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας εξήρε την ταχεία ακαδημαϊκή ανάπτυξη του ΠΑΔΑ και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη συνεργασία, η οποία διευρύνει τις δυνατότητες  του ΕΑΠ.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής ευχαρίστησε τον Καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα για τις διαπιστώσεις του, αναφέρθηκε κολακευτικά για τον ρόλο και τη σημαντική προσφορά του ΕΑΠ μέσω των ευέλικτων προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές προοπτικές για τις συνέργειες που διανοίγονται μεταξύ των δυο Πανεπιστημίων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr