«Φοβόμαστε μην κολλήσουμε» λένε φοιτητές του ΠΑΔΑ λόγω κρουσμάτων

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: «Φοβόμαστε μην κολλήσουμε» λένε οι φοιτητές λόγω κρουσμάτων

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Μ.Β.Α, καθώς επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού, ανάμεσα στους φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με βάση την επίσημη οδηγία του Πανεπιστημίου, όλοι/-ες οι φοιτητές/-τριες που ήταν στην αίθουσα Ε12 την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 16.00-19.00 (μάθημα Στρατηγικός Προγραμματισμός) αποτελείτε επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος», γράφει το email που δέχθηκαν οι πενήντα τρεις φοιτητές από την Γραμματεία ΜΒΑ του πανεπιστημίου. 


Ωστόσο, αυτό που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι οι επίσημες οδηγίες που δόθηκαν από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου για την παρακολούθηση την μαθημάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο email που δέχθηκαν οι φοιτητές, επισημαίνεται πως οι εμβολιασμένοι μαθητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα δια ζώσης, ενώ στους ανεμβολίαστους θα αποσταλούν πιθανότατα σύνδεσμοι της εφαρμογής MS Teams μέσω του οποίου θα παρακολουθούν τα μαθήματα με την μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση του πανεπιστημίου, ο φοιτητής ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό δεν είχε εμβολιαστεί και εύλογα οι φοιτητές αναρωτιούνται αν όντως είχε τηρηθεί στην περίπτωσή του το υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Φοβόμαστε»

«Την ώρα που η κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους , το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, “επιβραβεύει” όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και “τιμωρεί” τους εμβολιασμένους φοιτητές, υποχρεώνοντας μας να βρεθούμε σε μια κλειστή αίθουσα. Το μόνο που ζητάμε είναι να πραγματοποιηθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων για τις επόμενες δύο εβδομάδες με τηλεκπαίδευση. Όλοι μας θεωρούμαστε ύποπτα κρούσματα και φοβόμαστε για την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας», δηλώνει στην εφημερίδα real, μία από τις φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Μ.Β.Α. 

Την αγωνία του εκφράζει στην εφημερίδα, ένας ακόμα φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. «Οι περισσότεροι φοιτητές που παρακολουθούμε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα είμαστε επαγγελματίες που εργαζόμαστε. Το να βρεθούμε σε έναν κλειστό χώρο που είχε βρεθεί ένα θετικό κρούσμα είναι επικίνδυνο τόσο για τις οικογένειες μας όσο και για την εργασία μας.

Ακόμα και αν γίνει η απολύμανση του συγκεκριμένου χώρου, όπως άλλωστε προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, είναι επικίνδυνο να συγκεντρωθούμε στον ίδιο χώρο τόσο πολλοί άνθρωποι που θεωρούμαστε ύποπτα κρούσματα.  Ξέραμε ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουμε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, θεωρώ ότι μια υπεύθυνη στάση από την πλευρά του Πανεπιστημίου θα ήταν η τηλεκπαίδευση για όλους τους φοιτητές». 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr