Τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ιδρύει Μονάδα Ψυχικής Υγείας (Κέντρο Ημέρας) για την ακαδημαϊκή κοινότητα

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ιδρύει Μονάδα Ψυχικής Υγείας (Κέντρο Ημέρας) για την ακαδημαϊκή κοινότητα

Οι επιμέρους λεπτομέρειες για την ίδρυση της Μονάδας Ψυχικής Υγείας – Κέντρου Ημέρας από το ΠΑΔΑ για την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας της ακαδημαϊκής κοινότητας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του ν. 4764/2020 (Α΄), συζητήθηκαν στη συνάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και του Χάρη Ασημόπουλου, Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ιδρύματος με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη.

Ειδικότερα, η εν λόγω Μονάδα αναμένεται να ενταχθεί στο Εργαστήριο Συμβουλευτικής, Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Κοινοτικών Παρεμβάσεων του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΠΑΔΑ.


Τόσο ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής, όσο και ο Χάρης Ασημόπουλος Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ιδρύματος, ευχαρίστησαν την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη για την νομοθετική της πρωτοβουλία, εξήραν την προσπάθειά της στην διαμόρφωση όρων έγκυρης και έγκαιρης πρόληψης, αλλά και στην υιοθέτηση καλών πρακτικών σε θέματα ψυχικής υγείας, όπως και για την υποστήριξή της στην ταχεία ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. Ακόμη, αναφέρθηκαν σε υφιστάμενες συμπληρωματικές δράσεις του Πανεπιστημίου, όπως και σε προτάσεις μελλοντικής αξιοποίησης.

Η υφυπουργός ευχαρίστησε για την καλή και συνεχή συνεργασία με το ΠΑΔΑ, τονίζοντας την σημασία της συνέργειας της υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκής γνώσης στην εφαρμογή εφικτών πολιτικών για την ψυχική υγεία, που να μπορούν να διασφαλίζουν τις σύγχρονες ψυχοκοινωνικές ανάγκες της κοινωνίας για συμπερίληψη και ανθεκτικότητα. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr