ΠΑΔΑ: Οδηγίες για την υλοποίηση των δια ζώσης μαθημάτων 2021-2022

ΠΑΔΑ: Οδηγίες πρόληψης και ασφάλειας για την υλοποίηση των δια ζώσης μαθημάτων 2021-2022

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τις οδηγίες πρόληψης και ασφάλειας για την υλοποίηση των δια ζώσης μαθημάτων 2021-2022:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Α. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας:

  • στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • στην παρακολούθηση μαθήματος/εργαστηρίου/φροντιστηρίου/κλινικής
  • στην παραμονή σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου συμπεριλαμβανομένων των διαδρόμων.
  • στους ανοικτούς χώρους του Πανεπιστημίου, εκτός αν είσαι μόνος/η σου, οπότε μπορείς να μην φοράς μάσκα.

Η υφασμάτινη μάσκα θα αποθηκεύεται προσεκτικά σε πλαστική σακούλα μετά τη χρήση και θα πλένεται και θα σιδερώνεται τακτικά.

Σημειώνεται ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνονται δεκτοί οι φοιτητές στα μαθήματα, εργαστήρια, φροντιστήρια ή κλινικές.

Β. Απαραίτητο το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή η απολύμανσή τους με απολυμαντικό χειρών (με περιεκτικότητα σε αλκοόλη τουλάχιστον 70%)

  • κατά την είσοδο σε κτήριο της Πανεπιστημιούπολης,
  • κατά την είσοδο και έξοδο από μάθημα/εργαστήριο/φροντιστήριο/κλινική,
  • πριν το φαγητό/σνακ.

Είσαι Φοιτητής του ΠΑΔΑ; Συντονίσου στην ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΠΑΔΑ πατώντας εδώ.

Απαγορεύεται η χρήση της ίδιας γραφικής ύλης, μολύβια, στυλό κ.ά. για περισσότερους από έναν φοιτητή.

Γ. Τήρηση αποστάσεων ώστε να αποφεύγεται κατά το δυνατόν ο συνωστισμός

  • ανάμεσα σε φοιτητές την ώρα προσέλευσης - διαλείμματος - αποχώρησης από το μάθημα/εργαστήριο/φροντιστήριο/κλινική  
  • ανάμεσα σε φοιτητές και διδάσκοντα

Δ. Εξαερισμός-Αερισμός καθαρισμός Αιθουσών/Εργαστηρίων:

  • Με το τέλος του μαθήματος/εργαστηρίου/φροντιστηρίου/κλινικής επιβάλλεται η άμεση έξοδος όλων, ώστε να πραγματοποιηθεί ο συστηματικός εξαερισμός- αερισμός του χώρου με φρέσκο αέρα (τουλάχιστον για 30 λεπτά).
  • Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο αμφιθέατρο/αίθουσα/ εργαστήριο/φροντιστήριο/κλινική κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων χωρίς την άδεια του διδάσκοντος, ώστε να επιτευχθεί η ανανέωση του αέρα μεταξύ των μαθημάτων.
  • Συστήνεται η μείωση του αριθμού των διαλειμμάτων και η ολοκλήρωση του μαθήματος νωρίτερα ώστε να εξασφαλίζεται ικανός χρόνος εναλλαγής με σκοπό τον αποτελεσματικό αερισμό.
  • Οι φοιτητές οφείλουν να αφήνουν τον χώρο εργασίας τους επιμελημένο και καθαρό κατά την αποχώρησή τους, προς όφελος των συμφοιτητών τους του επόμενου μαθήματος.

Ε. Χαρακτηρίζεται ως επαφή κρούσματος COVID-19 κάθε επαφή με συγκάτοικο, μέλος οικογένειας, φίλο, ή γνωστό με φυσική παρουσία που έχει διαγνωστεί θετικός στον COVID-19. 

Στην περίπτωση αυτή πραγματοποιείται υποχρεωτικά επικοινωνία με τον Υγειονομικό Υπεύθυνο του Τμήματος ή της Σχολής (https://www.uniwa.gr/contact-cov/). Επίσης, επικοινωνία με το τηλέφωνο Ιατρείου: 210-5385128 – Ιατρείο Άλσους Αιγάλεω, 210-5381254 – Ιατρείο Αρχαίου Ελαιώνα, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ειδικότερα, και με βάση τον ορισμό του ΕΟΔΥ ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 ορίζεται:

  • άτομο που είχε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με ασθενή με COVID-19 σε απόσταση < 2 μέτρων και για 15 λεπτά εντός 24 ωρών (ακόμα και αν δεν είναι συνεχής).
  • άτομο που είχε άμεση σωματική επαφή με ασθενή με COVID-19 (π.χ. χειραψία, αγκάλιασμα κλπ)
  • άτομο με απροφύλακτη επαφή με μολυσματικές εκκρίσεις ασθενή με COVID-19
  • άτομο που παρέμεινε σε κλειστό χώρο (π.χ. οικία, αίθουσα διδασκαλίας ή συσκέψεων, χώρο αναμονής νοσοκομείου, κλπ.) με ασθενή με COVID-19 για περισσότερο από 15 λεπτά
  • συνταξιδιώτης στο ίδιο αεροσκάφος, ο οποίος καθόταν σε απόσταση δύο σειρών θέσεων (προς κάθε κατεύθυνση) από τον ασθενή με λοίμωξη COVID-19, άτομα που ταξίδευαν μαζί ή φρόντισαν τον ασθενή και μέλη του πληρώματος που εξυπηρέτησαν το συγκεκριμένο τμήμα του αεροσκάφους όπου καθόταν ο ασθενής (επί ύπαρξης σοβαρών συμπτωμάτων ή μετακινήσεων του ασθενούς εντός του αεροσκάφους, που ενδέχεται να συνεπάγονται περισσότερο εκτεταμένη έκθεση, οι επιβάτες που κάθονταν στο ίδιο τμήμα του αεροσκάφους ή ακόμη και όλοι οι επιβάτες της πτήσης μπορεί να θεωρηθούν στενές επαφές)
  • επαγγελματίας υγείας ή άλλο άτομο που παρείχε άμεση φροντίδασε ασθενή με COVID-19 ή εργαζόμενος σε εργαστήριο που χειρίστηκε κλινικό δείγμα ασθενούς με COVID-19, χωρίς λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων ατομικής προστασίας

ΣΤ. Συμπτώματα COVID-19:

  • πιο συνηθισμένα συμπτώματα της νόσου είναι βήχας, πυρετός, δύσπνοια, αιφνίδια εκδήλωση απώλειας γεύσης ή και όσφρησης. Επιπρόσθετα, λιγότερο ειδικά συμπτώματα είναι: κεφαλαλγία, ρίγος, μυαλγίες, καταβολή, έμετο και διάρροια (σημειώνεται πάντως ότι υπάρχει και ένα ποσοστό ατόμων που έχουν μολυνθεί που δεν εμφανίζει συμπτώματα).
  • Η παραλλαγή Δέλτα μπορεί να εμφανίζεται με κεφαλαλγία, πονόλαιμο, συνάχι, πυρετό και δύσπνοια.

Ζ. Κρούσματα COVID -19

Σε κάθε μια από τις περιπτώσεις Στενής Επαφής, Συμπτωμάτων και Κρουσμάτων –ο/η φοιτητής/τρια θα πρέπει: α) να μην προσέλθει στους χώρους του Πανεπιστημίου και β) να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

Ι) Να επικοινωνήσει άμεσα με τον ιατρό του, τον ΕΟΔΥ, με εφημερεύον Νοσοκομείο ή τις ειδικές δομές για COVOD-19.

ΙΙ)    Να επικοινωνήσει υποχρεωτικά με τον Υγειονομικό Υπεύθυνο του Τμήματος ή της Σχολής

(https://www.uniwa.gr/contact-cov/) για άμεση ενημέρωση. Επίσης, μπορεί να επικοινωνήσει με το Ιατρείο του Πανεπιστημίου (τηλέφωνο 210-5385128 – Ιατρείο Άλσους Αιγάλεω, 210- 5381254 – Ιατρείο Αρχαίου Ελαιώνα, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η επικοινωνία με το Ιατρείο του ΠΑΔΑ μπορεί να γίνει τηλεφωνικά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες Δευτέρα-Παρασκευή 07:00  15:00.

III) Σε περίπτωση που υπάρχει ζήτημα μακροχρόνιας απουσίας γίνεται προσπάθεια διευθέτησης του θέματος των απουσιών με το Τμήμα και σε συνεννόηση με το Ιατρείο του Πανεπιστημίου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΔΑ

Α. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας:

  • στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • στη διδασκαλία μαθήματος/εργαστηρίου/φροντιστηρίου/κλινικής
  • στην παραμονή σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου συμπεριλαμβανομένων των διαδρόμων.
  • στους ανοικτούς χώρους του Πανεπιστημίου, εκτός αν είσαι μόνος/η σου, οπότε μπορείς να μην φοράς μάσκα.

Η υφασμάτινη μάσκα θα αποθηκεύεται προσεκτικά σε πλαστική σακούλα μετά τη χρήση ενώ θα πλένεται και θα σιδερώνεται τακτικά.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους εργασίας χωρίς μάσκα.

Β. Απαραίτητο το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή η απολύμανσή τους με απολυμαντικών χειρών (με περιεκτικότητα σε αλκοόλη τουλάχιστον 70%)

  • κατά την είσοδο σε κτήριο της Πανεπιστημιούπολης,
  • κατά την είσοδο και έξοδο από μάθημα/εργαστήριο/φροντιστήριο/κλινική.
  • στην είσοδο και έξοδο από τα γραφεία
  • πριν το φαγητό/σνακ.

Δεν επιτρέπεται η χρήση της ίδιας γραφικής ύλης, μολύβια, στυλό κ.ά. για περισσότερους από έναν εργαζόμενο.

Γ. Τήρηση αποστάσεων την ώρα της εργασίας.

  • Αποφυγή συνωστισμού κατά το διάλειμμα ή κατά τις συνεργασίες/επιτροπές/ομαδική εργασία.
  • Να προτιμάται η εξ αποστάσεως συνεργασία/επιτροπή (χρήση MS-Teams ή του Skype) έναντι της δια ζώσης επαφής, όπου αυτό είναι δυνατόν τηρώντας την ισχύουσα για τα ΑΕΙ ΚΥΑ.
  • Να τηρείται κατά το δυνατόν απόσταση ανάμεσα σε φοιτητές και διδάσκοντα
  • Να τηρείται κατά το δυνατόν απόσταση ανάμεσα σε κοινό/φοιτητές και τους εργαζόμενους.

Δ. Εξαερισμός-Αερισμός:

  • Με το τέλος του μαθήματος/εργαστηρίου/φροντιστηρίου/κλινικής επιβάλλεται η άμεση αποχώρηση όλων από την αίθουσα, ώστε να πραγματοποιηθεί ο συστηματικός εξαερισμός- αερισμός του χώρου με φρέσκο αέρα.
  • Ο κάθε διδάσκων είναι υπεύθυνος για το άνοιγμα των παραθύρων ώστε να ανανεωθεί ο αέρας στην αίθουσα.
  • Δεν γίνεται είσοδος στο αμφιθέατρο/αίθουσα/ εργαστήριο/φροντιστήριο/κλινική κατά τα διαλλείματα χωρίς την άδεια του διδάσκοντος, ώστε να επιτευχθεί η ανανέωση του αέρα μεταξύ των μαθημάτων.
  • Στους χώρους των γραφείων επιδιώκεται από τους εργαζόμενους η διατήρηση των παραθύρων ανοικτών για τη συνεχή ανανέωση του αέρα.

Ε. Ιχνηλάτηση Κρουσμάτων /Επαφών:

Για να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος θα πρέπει, με την ευθύνη του διδάσκοντα, να τηρείται έντυπο με τα στοιχεία των συμμετεχόντων σύμφωνα με το Παράρτημα. Αντίγραφο των εντύπων (Παρουσιολόγια) θα αποστέλλεται/παραδίδεται στην Γραμματεία του Τμήματος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος. Η Γραμματεία υποχρεούται να τηρεί το σχετικό Αρχείο.

Καταγραφή των μελών ΔΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ/Ακ. Υποτρόφων/Υπ. Διδακτόρων και οποιωνδήποτε άλλων διδασκόντων που συμμετέχουν στο μάθημα/εργαστήριο/φροντιστήριο/κλινική, ώστε αν υπάρξει κρούσμα στην ομάδα να είναι εφικτή η ιχνηλάτηση.

Καταγραφή μελών όλων των κατηγοριών προσωπικού που συμμετείχαν με φυσική παρουσία σε συναντήσεις/συνεργασίες/επιτροπές (ώστε αν υπάρξει κρούσμα στην ομάδα να είναι εφικτή η ιχνηλάτηση). Για κάθε συνάντηση με εσωτερικούς ή εξωτερικούς συνεργάτες θα πρέπει να τηρείται έντυπο με τα στοιχεία των συμμετεχόντων με ευθύνη αυτού που ορίζει και συντονίζει τη συνάντηση.

Αντίγραφο των παραπάνω εντύπων θα αποστέλλεται/παραδίδεται στην Γραμματεία του Τμήματος (για εργαζόμενους τοποθετημένους σε ακαδημαϊκά Τμήματα) και αντίστοιχα στη σχετική Διεύθυνση (για εργαζόμενους τοποθετημένους στις διοικητικές υπηρεσίες). Η Γραμματεία Τμήματος και η Διεύθυνση υποχρεούνται να τηρούν το σχετικό Αρχείο.

Ε. Στενή Επαφή: Χαρακτηρίζεται ως επαφή κρούσματος COVID-19 κάθε επαφή με συγκάτοικο, μέλος οικογένειας, φίλο, ή γνωστό με φυσική παρουσία που έχει διαγνωστεί θετικός στον COVID-19.

Στην περίπτωση αυτή πραγματοποιείται υποχρεωτικά επικοινωνία με τον Υγειονομικό Υπεύθυνο του Τμήματος/Σχολής/Διεύθυνσης (https://www.uniwa.gr/contact-cov/). Επίσης, επικοινωνία με το τηλέφωνο Ιατρείου: 210-5385128 – Ιατρείο Άλσους Αιγάλεω, 210-5381254 – Ιατρείο Αρχαίου Ελαιώνα, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ειδικότερα, και με βάση τον ορισμό του ΕΟΔΥ Ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 ορίζεται:

  • άτομο που είχε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με ασθενή με COVID-19 σε απόσταση < 2 μέτρων και για 15 λεπτά εντός 24 ωρών (ακόμα και αν δεν είναι συνεχής).
  • άτομο που είχε άμεση σωματική επαφή με ασθενή με COVID-19 (π.χ. χειραψία, αγκάλιασμα κλπ
  • άτομο με απροφύλακτη επαφή με μολυσματικές εκκρίσεις ασθενή με COVID-19
  • άτομο που παρέμεινε σε κλειστό χώρο (π.χ. οικία, αίθουσα διδασκαλίας ή συσκέψεων, χώρο αναμονής νοσοκομείου, κλπ.) με ασθενή με COVID-19 για περισσότερο από 15 λεπτά
  • συνταξιδιώτης στο ίδιο αεροσκάφος, ο οποίος καθόταν σε απόσταση δύο σειρών θέσεων (προς κάθε κατεύθυνση) από τον ασθενή με λοίμωξη COVID-19, άτομα που ταξίδευαν μαζί ή φρόντισαν τον ασθενή και μέλη του πληρώματος που εξυπηρέτησαν το συγκεκριμένο τμήμα του αεροσκάφους όπου καθόταν ο ασθενής (επί ύπαρξης σοβαρών συμπτωμάτων ή μετακινήσεων του ασθενούς εντός του αεροσκάφους, που ενδέχεται να συνεπάγονται περισσότερο εκτεταμένη έκθεση, οι επιβάτες που κάθονταν στο ίδιο τμήμα του αεροσκάφους ή ακόμη και όλοι οι επιβάτες της πτήσης μπορεί να θεωρηθούν στενές επαφές)
  • επαγγελματίας υγείας ή άλλο άτομο που παρείχε άμεση φροντίδασε ασθενή με COVID-19 ή εργαζόμενος σε εργαστήριο που χειρίστηκε κλινικό δείγμα ασθενούς με COVID-19, χωρίς λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων ατομικής προστασίας

ΣΤ. Συμπτώματα COVID 19:

  • πιο συνηθισμένα συμπτώματα της νόσου είναι βήχας, πυρετός, δύσπνοια, αιφνίδια εκδήλωση απώλειας γεύσης ή και όσφρησης. Επιπρόσθετα, λιγότερο ειδικά συμπτώματα είναι: κεφαλαλγία, ρίγος, μυαλγίες, καταβολή, έμετο και διάρροια (σημειώνεται πάντως ότι υπάρχει και ένα ποσοστό ατόμων που έχουν μολυνθεί που δεν εμφανίζει συμπτώματα).
  • Η παραλλαγή Δέλτα μπορεί να εμφανίζεται με κεφαλαλγία, πονόλαιμο, συνάχι, πυρετό και δύσπνοια.

Ζ. Κρούσματα COVID -19

Σε κάθε μια από τις περιπτώσεις Στενής Επαφής, Συμπτωμάτων και Κρουσμάτων –ο εργαζόμενος του ΠΑΔΑ θα πρέπει: α) να μην προσέλθει στους χώρους του Πανεπιστημίου και β) να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

Ι) Να επικοινωνήσει άμεσα με τον ιατρό του, τον ΕΟΔΥ, με εφημερεύον Νοσοκομείο ή τις ειδικές δομές για COVΙD-19.

ΙΙ) Να επικοινωνήσει υποχρεωτικά με τον Υγειονομικό Υπεύθυνο του Τμήματος ή της Σχολής ή της Διεύθυνσης (οργανικής μονάδας) (https://www.uniwa.gr/contact-cov/) για άμεση ενημέρωση.

Επίσης, μπορεί να επικοινωνήσει με το Ιατρείο του Πανεπιστημίου (τηλέφωνο 210-5385128 Ιατρείο Άλσους Αιγάλεω, 210-5381254 – Ιατρείο Αρχαίου Ελαιώνα, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η επικοινωνία με το Ιατρείο του ΠΑΔΑ μπορεί να γίνει τηλεφωνικά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, Δευτέρα-Παρασκευή 07:00 15:00.

III) Σε περίπτωση που υπάρχει ζήτημα μακροχρόνιας απουσίας γίνεται προσπάθεια διευθέτησης του θέματος των απουσιών με το Τμήμα και σε συνεννόηση με το Ιατρείο του Πανεπιστημίου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ COVID 19

Πρωτόκολλο προετοιμασίας και διεξαγωγής μαθήματος/ εργαστηρίου/φροντιστηρίου κλπ.

  • Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως μέγιστη δυνατή πληρότητα για χώρους εκπαίδευσης ορίζεται το 80% της δυναμικότητάς τους.
  • Αφού τεκμηριωθεί έτσι η δυναμικότητα κάθε χώρου, θα μπορούν να διαμορφωθούν οι ομάδες των φοιτητών.
  • Διαμόρφωση προγράμματος εργαστηρίων/φροντιστηρίων ώστε να μην συμπίπτουν οι ώρες προσέλευσης, διαλείμματος και αποχώρησης με άλλες ομάδες για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Συστήνεται η μείωση του αριθμού των διαλειμμάτων και η ολοκλήρωση του μαθήματος νωρίτερα ώστε να εξασφαλίζεται ικανός χρόνος εναλλαγής με σκοπό τον αποτελεσματικό αερισμό.
  • Οι Διδάσκοντες θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τις ώρες προσέλευσης και αναχώρησης από την/το αίθουσα/εργαστήριο σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.
  • Κάθε πρωί καθαρίζεται σχολαστικά ο χώρος πριν την έναρξη των μαθημάτων με μέριμνα του ΠΑΔΑ.
  • Ανάμεσα στα μαθήματα (ομάδες-τμήματα) να υπάρχει τουλάχιστον μισή ώρα κενό ώστε να πραγματοποιείται ο εξαερισμός-αερισμός χώρου και η απολύμανση των επιφανειών.
  • Η είσοδος και η έξοδος των φοιτητών να πραγματοποιείται από διαφορετική πόρτα (εφόσον είναι εφικτό).
  • Ο διδάσκων είναι υπεύθυνος για τον εξαερισμό των χώρων, το άνοιγμα των παραθύρων και την ανανέωση του χώρου με φρέσκο αέρα.
  • Να τηρούνται παρουσίες των φοιτητών και των Διδασκόντων σύμφωνα με το παρακάτω έντυπο στα σεμινάρια/εργαστήρια/κλινικές και αν είναι δυνατόν και στα θεωρητικά μαθήματα με έως 50 εγγεγραμμένους φοιτητές .
  • Σημειώνεται ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνονται δεκτοί οι φοιτητές στα μαθήματα/εργαστήρια, φροντιστήρια ή κλινικές. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύονται αυστηρά οι καφέδες/ποτά/φαγητά την ώρα του εργαστηρίου (για προστασία του διδάσκοντα και των φοιτητών).
  • Να τηρείται κατά το δυνατόν απόσταση ανάμεσα σε φοιτητές και διδάσκοντα.

ΠΑΔΑ: Η Απόφαση για τη Δια Ζώσης Λειτουργία - Πώς και που θα γίνεται ο έλεγχος των φοιτητών

#pamepada: Φοιτητικός Οδηγός Πρόσβασης στο ΠΑΔΑ

ΠΑΔΑ: Το νέο Ακαδ. Ημερολόγιο (2021-2022)

Είσαι Φοιτητής του ΠΑΔΑ; Συντονίσου στην ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΠΑΔΑ πατώντας εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr