To ΠΑΔΑ τιμά τον «Φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου» Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

To ΠΑΔΑ τιμά τον «Φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου» Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω, σε μία ιδιαίτερα λιτή συνάντηση, λόγω των συνθηκών της αποστασιοποίησης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τίμησε τον «Φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου» Αριστοτέλη Σαρρηκώστα για την προσφορά του στην ενημέρωση της Διεθνούς Κοινής Γνώμης για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73.

Ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ ανταπέδωσε την τιμή χαρίζοντας στον Πρύτανη του ΠΑΔΑ Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου του «Ζην Επικινδύνως».


Ο Πρύτανης και ο βραβευθείς φωτορεπόρτερ παρακολούθησαν τo video του Επ. Καθηγητή Ν. Αποστολόπουλου του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών με θέμα «Νοέμβρης 1973» που είναι αφιερωμένο στην 47η Επέτειο της Φοιτητικής Εξέγερσης και περιλαμβάνει on camera αφήγηση του Αρ. Σαρρηκώστα, πλαισιωμένη με φωτογραφικά και ηχογραφημένα ντοκουμέντα της εποχής και απαγγελίες από μέλη της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου και από τον Ομότιμο Καθηγητή Γεώργιο Καρίκα.

Ο Αρ. Σαρρηκώστας αποτύπωσε φωτογραφικά τα γεγονότα πριν, κατά την διάρκεια και μετά την εισβολή του τανκ στις 17 Νοέμβρη 1973! Οι φωτογραφίες αυτές μαζί με το φιλμ του Ολλανδού δημοσιογράφου Albert Coerant με την διανομή τους μέσω του πρακτορείου Associated Press σε όλο τον κόσμο, ανέτρεψαν το «αφήγημα» της Χούντας ότι «στο Πολυτεχνείο δεν έγινε τίποτα σπουδαίο» και ξεσήκωσαν την διεθνή κοινή γνώμη!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr