Το Τμήμα Γραφιστικής του ΠΑΔΑ στο πρόγραμμα Spiritus Mundi της Διεθνούς ASIFA

Το Τμήμα Γραφιστικής του ΠΑΔΑ στο πρόγραμμα Spiritus Mundi της Διεθνούς ASIFA

Με αφορμή των εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς ASIFA (Association Intranational du Film d’ Animation) το 1960 στο Annecy της Γαλλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Κινούμενων Σχεδίων στις 28 Οκτωβρίου ζήτησε από κάθε εθνικό οργανισμό συμπεριλαμβανομένης και της ASIFA Ελλάς να προτείνει μια αντιπροσωπευτική ταινία έως δύο λεπτών της χώρας τους.

Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται Spiritus Mundi.
http://www.asifa.net/news/spiritus-mundi


Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 θα κάνει διεθνή διαδικτυακή πρεμιέρα το project #SpiritusMundi.

Η σύνθεση των ταινιών αυτών ονομάζεται #SpiritusMundi: Animating the World και αφορά ταινίες που είναι αντιπροσωπευτικές για κάθε χώρα που συμμετέχει και θα προβληθεί στις 28/10 /2020, 21.00 με συνομιλία διαθέσιμη για σχόλια και ευχές.
https://www.youtube.com/channel/UC2WH2j8FX2BHVnt-VRF7eZQ

Η Ελλάδα συμμετέχει με την ταινία TheRunaway – Andreas Maris (GR 43΄΄, 2020) που εξερευνά το θέμα της διάδρασης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

H ταινία είναι αναρτημένη στον κόμβο των μαθημάτων του κύκλου animation του Πανεπιστημίου στο youtube:

Η ταινία αυτή είναι η πτυχιακή εργασία του απόφοιτου του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Ανδρέα Μάρη, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Δρ. Ελένη Μούρη καθηγήτρια του Τμήματος στο γνωστικό αντικείμενο Κινούμενο σχέδιο – Animation

Τι είναι η ΑΣΙΦΑ Ελλάς

Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό την προώθηση της τέχνης της εμψύχωσης (ανιμέισον) στη χώρα της, αλλά δεν περιορίστηκε εκεί. Το 2015 απέκτησε τη σημερινή της νομική μορφή ως αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, 16 εταίρους – μέλη της Γενικής Συνέλευσης και συνολικά 60 και πλέον μέλη της Ένωσης.

Τα μέλη της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι οι:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ που εκπροσωπούνται από της παλιούς και νέους animators ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ όπου τα τελευταία χρόνια οι παραγωγικές δομές στη χώρα έχουν αυξηθεί με εντυπωσιακά αποτελέσματα εξωστρέφειας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ που είναι οι στυλοβάτες της άνθησης, της δημιουργίας και της παραγωγής

ΦΕΣΤΙΒΑΛ διότι σε μια χώρα με πλήθος πολιτιστικών φεστιβάλ δεν λείπουν οι διεθνείς θεσμοί που προβάλλουν τα κινούμενα σχέδια, της τα Ελληνικά animation festival Anima Syros, Athens animfest,

TAF – Thessaloniki Animation Festival, ICONA, Chania Cartoon Festival

Το πρόγραμμα προβολών του εορτασμού από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ πραγματοποιείται στις 27/10/2020 ώρα 17.00 στο κανάλι https://vimeo.com/470577992.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της ΑΣΙΦΑ Ελλάς στο Facebook και απευθύνεστε στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr