Φοιτητές του ΠΑΔΑ στην πρώτη θέση του διαγωνισμού Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία

Φοιτητές του ΠΑΔΑ στην πρώτη θέση του διαγωνισμού Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία

Για 6η συνεχή χρονιά ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε το διαγωνισμό καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία, έναν θεσμό που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθιέρωσε τον Πειραιά ως το κέντρο της θαλάσσιας καινοτομίας.

Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και περιελάμβανε την υποβολή αιτήσεων, την αξιολόγηση των υποψηφίων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών,  την πραγματοποίηση workshop προετοιμασίας των ομάδων και το “Demo Day” (ημέρα του επίσημου διαγωνισμού) κατά το οποίο γίνεται η αξιολόγηση των υποψηφίων από ομάδα ειδικών. Το “Demo Day” έλαβε χώρα στις στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εξ’ αποστάσεως και να ψηφίσει για την ανάδειξη του τρίτου νικητή.  Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νης. Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Δήμας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μόραλης και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Καρύδης,  


Οι τρεις καλύτερες ιδέες βραβεύονται και προωθούνται στο πρόγραμμα επιχειρηματικής εκκόλαψης, όπου εκεί τους παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες (business consulting, coaching) που ξεκινούν από τη δημιουργία ή βελτίωση του “business plan” έως και τη σύσταση εταιρείας για την πραγματοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας.  

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής συμμετείχε με την ομάδα “BLUE AIR” η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Παύλο Μπούσουλα, Κωνσταντίνο Κασσελούρη και Δημήτρη Κολοβό από το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών.  

Η ιδέα “BLUE AIR” βασίζεται στην δημιουργία μικρών διαστάσεων και ασφαλούς λειτουργίας συσκευής αποστείρωσης αέρα σε καμπίνες πλοίων κάνοντας χρήση φωτεινής ακτινοβολίας στο φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV-C).  

Αρωγός της προσπάθειας των φοιτητών του ΠΑΔΑ που βραβεύτηκαν και διακρίθηκαν ήταν το Ερευνητικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού, Τηλεματικής και Κυβερνοφuσικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το οποίο διευθύνει ο Επίκουρος Καθηγητής Δημήτριος Πυρομάλης. 

Η ομάδα αυτή κατακτώντας την πρώτη θέση απέσπασε το χρηματικό βραβείο των 3.000 ευρώ από το Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά, χορηγό του διαγωνισμού “Blue Growth Piraeus”.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr