Το ΠΑΔΑ θα εντείνει την εκπαιδευτική ερευνητική διαδικασία στον τομέα της οινολογίας

O Δήμος Αιγάλεω και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δημιουργούν έναν αμπελώνα στην πόλη

Σε μια πρωτοβουλία προχωράει ο δήμος Αιγάλεω που όλα δείχνουν ότι θα έχει πολλαπλές ωφέλειες. Μέσα από τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δημιουργεί έναν αμπελώνα στο Άλσος Αιγάλεω ή αλλιώς «Μπαρουτάδικο», όπως έχει επικρατήσει μέσα στα χρόνια να το αποκαλούν.

Η πολυεπίπεδη συνεργασία Αυτοδιοίκησης και Ιδρύματος επεκτείνεται σε μια καινοτομία, η οποία επισφραγίστηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας και ο πρύτανης, Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής, ενώ παρευρέθηκαν ακόμη ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του ΠΑΔΑ, Ηλίας Κόρκας, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω Παναγιώτης Μανδραφλής. Οι δύο φορείς συζήτησαν εκτενώς τις ευεργετικές επιδράσεις που θα έχει η φύτευση αυτού του αμπελώνα, τόσο στο περιβάλλον ενός βεβαρημένου αστικού χώρου, όσο και στην έρευνα και την εκπαίδευση. Στο τέλος καθόρισαν το πλάνο της οργάνωσης και της φύτευσης.


Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας, αφού εξήρε την προσφορά του Πανεπιστημίου στην περιοχή, εν συνεχεία τόνισε πως η εγκατάσταση ενός αμπελώνα στην πόλη, αποτελεί επένδυση για το παρόν και το μέλλον. Όπως κατά λέξη εξήγγειλε: «Θα τον εγκαταστήσουμε μέσα στο Άλσος του Αιγάλεω, εκεί που ήταν το φυτώριο. Εδώ και δέκα χρόνια κανείς δήμος δεν έχει πλέον φυτώρια, γιατί έρχεται πιο οικονομικά να αγοράζει φυτά. Μας έγινε λοιπόν η πρόταση από το Πανεπιστήμιο, ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένας πρότυπος αμπελώνας κι εμείς ως δημοτική Αρχή το βρήκαμε θετικό και ανταποκριθήκαμε. Θα φυτευτεί και θα ξεπεταχτεί ένας πρότυπος αμπελώνας με παλιά ελληνικά κλήματα».

Στη συνέχεια ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στις πολλαπλές στοχεύσεις για την κοινωνία, την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, αφού το Αιγάλεω είναι ένας πυκνοδομημένος αστικός χώρος, με πολλά φορτία και κάθε τι προς την περιβαλλοντική κατεύθυνση επιδρά θετικά. Επιπροσθέτως, επέρχονται εκπαιδευτικά οφέλη, αφού θα μπορούν να επισκέπτονται τον αμπελώνα και τα σχολεία. Τέλος, η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται στην έρευνα, αφού την εποπτεία θα έχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής του οποίου η Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον αμπελώνα και θα εντείνει την εκπαιδευτική ερευνητική διαδικασία στον τομέα της οινολογίας.

Η συνεργεία αυτή ικανοποιεί ιδιαιτέρως και τους δυο φορείς, αφού όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος στο κλείσιμο της ομιλία του υπογράμμισε «το Αιγάλεω είναι πλέον μια Πανεπιστημιούπολη».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr