Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Καλωσόρισμα Πρωτοετών Φοιτητών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Καλωσόρισμα Πρωτοετών Φοιτητών

Το μήνυμα καλωσορίσματος των Πρωτοετών Φοιτητών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή:

Νέες φοιτήτριες και νέοι φοιτητές, Αγαπητοί μου,


Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στην επιλογή σας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), το δεύτερο σε αριθμό φοιτητών Ίδρυμα στην Αττική και το τρίτο σε αντίστοιχο αριθμό στη χώρα και σας συγχαίρω για την επιτυχία σας.

Θεωρώ ότι η παρουσία σας είναι τιμή για το Πανεπιστήμιό μας, το εμπλουτίζει και θα ήθελα από κοινού δημιουργικά να διαμορφώσουμε μια νέα, ανοδική πορεία εξέλιξης.

Το ΠΑΔΑ, παρ’ όλη την πρόσφατη ίδρυσή του (2018), θεωρείται το πλέον ταχέως αναπτυσσόμενο Ελληνικό ΑΕΙ στη χώρα και προέρχεται από τρία επιμέρους ιστορικά και δυναμικά Ιδρύματα εκπαίδευσης και έρευνας στο χώρο της Αττικής, τα τέως ΤΕΙ Αθήνας, ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας που επί δεκαετίες προσέφεραν στην κοινωνία χιλιάδες αποφοίτους και συνέβαλαν καταλυτικά στην ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά και διεθνώς.

Διαθέτει 6 Σχολές (Σχολή Δημόσιας Υγείας, Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Τροφίμων, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Σχολή Μηχανικών), 27 Τμήματα υψηλών ακαδημαϊκών προδιαγραφών, τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα πανεπιστημιακών σπουδών.

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μπορείτε να την δείτε εδώ.

Οι χώροι του Πανεπιστημίου βρίσκονται σε τρεις πανεπιστημιουπόλεις (δύο στο Αιγάλεω: στο Αλσος και τον Αρχαίο Ελαιώνα, ενώ μία στην Αθήνα) και σε εξέλιξη ολοκλήρωσης βρίσκεται και τέταρτη πανεπιστημιούπολη στο Μοσχάτο.

Στρατηγική μας είναι το να επενδύουμε στους ανθρώπους και επιδιώκουμε όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα να συνεργάζεται αρμονικά και δημιουργικά, με ένα κοινό όραμα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να εδραιωθεί στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς ως ένα ισχυρό, σύγχρονο, προοδευτικό πανεπιστήμιο, με δημόσιο χαρακτήρα, αναγνωρίσιμο και ανταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ένα Ίδρυμα ευχάριστης καθημερινότητας, ένας χώρος στον οποίο να μπορούμε αρμονικά να ζούμε και να κοινωνικοποιούμαστε. Ένα Πανεπιστήμιο που να θέτει υψηλά τα θέματα επιστήμης, υγείας, αυτοπροσδιορισμού, αξιοπρέπειας, πολιτισμού, αθλητισμού και οικολογίας.

Τα χρόνια της φοίτησής σας είναι τα πιο δημιουργικά σε όλα τα επίπεδα γιατί αποκτάτε γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, κοινωνικοποίηση και εμπειρία και διαμορφώνετε μοναδικές προϋποθέσεις για την κοινωνία της εργασίας και της επιστήμης, αλλά και την προσωπική σας ζωή.

Η τρέχουσα περίοδος της πανδημίας ορίζει νέα δεδομένα μάθησης, με αποστασιοποίηση και ατομικές προφυλάξεις που δημιουργούν περιορισμούς στην αναντικατάστατη εκπαιδευτικά διάδραση της φυσικής παρουσίας, όπως και αυξημένα επίπεδα ευθύνης για τους συνανθρώπους μας.

Το Πανεπιστήμιο έχει έγκαιρα αναπτύξει κατάλληλες υποδομές και προϋποθέσεις τηλεργασίας, αλλά και προφυλάξεις, τις οποίες και συνεχώς επικαιροποιεί, ώστε να ανταποκρίνεται σε ουσιαστικό βαθμό και εναλλακτικά στις δυσχερείς πρωτόγνωρες προκλήσεις.

Σας ζητώ να έχετε αισιοδοξία, ευαισθησία και αγάπη απέναντι σε αυτό που επιλέξατε να σπουδάσετε.

Εύχομαι η φοίτησή σας να αποδειχθεί ανάλογη των προσδοκιών και των ονείρων σας.

Και πάλι συγχαρητήρια, με υγεία και ψυχικό σθένος!

Είμαστε στη διάθεσή σας.

Πλέον Πρωτοετής Φοιτητής; – ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

Η ενημερωτική σελίδα για τους Πρωτοετείς Φοιτητές 2020-2021

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr