Συνεργασία Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με το ΠΑΔΑ

Συνεργασία Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών διευρύνει τη σύμπραξή του με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπογράφοντας νέο Μνημόνιο Συνεργασίας, αυτή τη φορά, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το Μνημόνιο υπεγράφη, στο Ε.Ε.Α. την Τετάρτη 29/7/2020, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Καθηγητή κ. Παναγιώτη Ε. Καλδή. Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο Α΄Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος και ο Γ’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ηλίας Μάνδρος.


«Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής επισφραγίστηκε σήμερα με την υπογραφή του Μνημονίου, ενός κοινού σχεδίου δράσης με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Ευχαριστώ θερμά τον Πρύτανη κ. Καλδή γι’ αυτή μας τη συμπόρευση, που φέρνει πιο κοντά τον ακαδημαϊκό χώρο με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα και θέτει τις βάσεις για την αναβάθμιση του γνωστικού επιπέδου και των δεξιοτήτων εργαζομένων και επαγγελματιών-επιχειρηματιών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Καλδής ανέφερε: «Κύριος στόχος της Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράψαμε με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από βάσεις επιστημονικότητας, τεχνογνωσίας και σύγχρονου γίγνεσθαι. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι ένας σύμμαχος στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την ανάδειξή του, για την προσφορά στον τόπο, στην κοινωνία. Το Επιμελητήριο είναι αρωγός σε όλες μας τις προσπάθειες και είναι σημαντική η συμβολή του για την απασχολησιμότητα των αποφοίτων».

Στους βασικούς άξονες του Μνημονίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  • Εκπαίδευση και κατάρτιση για την απόκτηση δεξιοτήτων και στη δια βίου μάθηση επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εργαζομένων.
  • Προώθηση της επιχειρηματικότητας, ιδίως με τη διευκόλυνση της οικονομικής εκμετάλλευσης νέων ιδεών και τη στήριξη της δημιουργίας νέων καινοτόμων επιχειρήσεων.
  • Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Προώθηση της βιώσιμης και ποιοτικής απασχόλησης και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων.
  • Βελτίωση της πρόσβασης σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
  • Συνεργασία μεταξύ φορέων του Ε.Ε.Α. και ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
  • Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Επαγγελματικός προσανατολισμός νέων επιχειρηματιών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΠΑΔΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr