Ερευνητές της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ σε πιλοτικό πρόγραμμα υπηρεσιών στα Τρίκαλα

Ερευνητές της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ σε πιλοτικό πρόγραμμα υπηρεσιών στα Τρίκαλα

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Δικτύων και Υπηρεσιών Υπολογιστών “CONSERT“, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας του έργου “ΔΕΣΜΟΣ” που πραγματοποιήθηκε 1-3 Ιουλίου, στο Μύλο Ματσόπουλου, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία των Τρικάλων.

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας “ΔΕΣΜΟΣ”, ενός πλαισίου διασύνδεσης έξυπνων υποδομών και χρήσης εφαρμογών κινητού και φορητού υπολογισμού για την παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες με έμφαση στους επισκέπτες-τουρίστες. Η πλατφόρμα βασίζεται στη συνεργασία ανθρώπων και υποδομών, η οποία θα υλοποιεί ένα πλαίσιο προστασίας τουριστών μέσω της έγκαιρης αναφοράς περιστατικών, προσαρμογής διασυνδεδεμένων υποδομών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και υποστήριξης παροχής βοήθειας μέσα από την ενίσχυση των δράσεων εθελοντών και των τοπικών Αρχών.


Τόσο η πλατφόρμα “ΔΕΣΜΟΣ” όσο και οι υπηρεσίες που θα υλοποιηθούν, θα δοκιμαστούν κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες στην πόλη των Τρικάλων και συγκεκριμένα στο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο 2020-2021.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 και της δράσεως «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».

Εταίροι του έργου εκτός από την e-trikala Α.Ε και το Δήμο Τρικκαίων, είναι το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ), το  CoNSeRT Lab του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και η εταιρεία iTrack που έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της τηλεματικής. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΠΑΔΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr