ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΔΑ: Διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Παιδείας προς τους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΔΑ: Διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Παιδείας προς τους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής: "Από την προχθεσινή μας συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη όπου θέσαμε τα εξής ζητήματα:

1. Την αναγνώριση του πενταετούς προγράμματος σπουδών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Μας διαβεβαίωσε ότι έχει προωθηθεί η σύσταση επιτροπής η οποία θα αποτελείται από τους Αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς επίσης και με Μηχανικούς οι οποίοι εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της εκάστοτε ειδικότητας των τμημάτων της Σχολής Μηχανικών.


2. Την αναγνώριση του προγράμματος σπουδών μας ως ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) όπως στα υπόλοιπα πενταετή τμήματα των Πανεπιστημιακών ή Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. εν Ελλάδι. Μας διαβεβαίωσε ότι το εν λόγω αίτημα έχει προωθηθεί από το Υπουργείο Παιδείας στην αρμόδια αρχή ΕΘΑΑΕ πρώην ΑΔΙΠ και αναμένει την τελική της γνωμοδότηση, ούτως ώστε να προωθηθεί και εν τέλει να νομοθετηθεί.

3. Όσον αφορά το θέμα των αποφοίτων οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν τον τίτλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, αιτηθήκαμε να μπει στην ατζέντα μια μεταβατική ρύθμιση, η οποία θα αφορά την αυτοδίκαιη ένταξη τους στο νέο πρόγραμμα σπουδών. Αίτημα στο οποίο ήταν θετικός και μας διαβεβαίωσε ότι θα προωθηθεί. Σε συνεννόηση βέβαια με την Διοίκηση του Ιδρύματος εφ΄ όσον μπορεί να υποστηρίξει τον εν λόγω όγκο ενδιαφερόμενων, όπου η ένταξη τους θα γίνεται με προτεραιοποίηση.

Κλείνοντας, μας διασφάλισε ότι οι φήμες περί πισωγυρισμάτων είναι ράδιο αρβύλα και οφείλουμε να τις αφήσουμε στο περιθώριο. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έχουμε μάθει να κρατάμε χαμηλά τους τόνους και να εργαζόμαστε σκληρά για το καλό όλης της φοιτητικής κοινότητας καθώς και για τον μέλλον μας. Με εφαρμόσιμο και μεθοδευμένο πλάνο, ο Υφυπουργός εισάκουσε τις ανησυχίες , τους προβληματισμούς μας και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε άρση κάθε κωλύματος και την διαρκή πρόοδο του Ιδρύματος μας. Με προσήλωση στο έργο μας δεν θα επιτρέψουμε στους «λίγους επικίνδυνους» να αποφασίζουν για το μέλλον μας. Στις εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΠΑΔΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr