Εικαστική παρέμβαση από φοιτητές του ΠΑΔΑ

Εικαστική παρέμβαση από φοιτητές του ΠΑΔΑ στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Στρατηγική αποτελούν για τη δημοτική αρχή Αγίας Βαρβάρας τα graffiti, διαθέτοντάς τα σε πολλά σημεία της πόλης.

Έτσι ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος αποφάσισε να συνδυάσει το χρώμα μέσα στην πόλη με εικαστικές παρεμβάσεις αυτής της μοντέρνας τέχνης. Ξεκίνησε καλώντας φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μαθητές του Εικαστικού Κέντρου Τεχνών του δήμου, αλλά και απλούς πολίτες να «ντύσουν» με graffiti και φαντασία τους νέους κάδους απορριμμάτων, πριν αυτοί πάρουν τη θέση τους στις γειτονιές της Αγίας Βαρβάρας, ώστε να μετατραπούν σε μια πανδαισία χρωμάτων και εικαστικής έκφρασης. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, το ίδιο και ο ενθουσιασμός.


Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έκαναν τις δικές τους εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη μετατρέποντάς τη σε μια πανδαισία χρωμάτων και εικαστικής έκφρασης.

“Ο δήμος διαθέτει και μια Ακαδημία εικαστικών τεχνών, ενώ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έτσι όλα αυτά συνδυάστηκαν στις παρεμβάσεις που θελήσαμε να κάνουμε, αρχικά δίνοντας χρώμα στους γκρι κάδους και στη συνέχεια στην ίδια την πόλη”, το μήνυμα του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρου Μίχου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr