Μεταπτυχιακά, 2015-2016,Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μεταπτυχιακά 2015-2016: Στατιστική & Αναλογιστικά Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μεταπτυχιακά 2015-2016: Στατιστική & Αναλογιστικά Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου κύκλου σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 του αναθεωρημένου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη “Στατιστική και Αναλογιστικά – Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά

(http://www.actuar.aegean.gr/postgraduate.html), το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master) στη Στατιστική και Αναλογιστικά – Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά με δύο (2) κατευθύνσεις:


  • Στατιστική και Ανάλυση Δεδομένων
  • Αναλογιστικά – Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά

Για την κτήση του Master απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση εννέα (9) μαθημάτων και η συγγραφή μεταπτυχιακής διατριβής.

Στα πλείστα μαθήματα πραγματοποιείται εργαστηριακή εξάσκηση με χρήση στατιστικών ή μαθηματικών πακέτων όπως Minitab, SAS, SPSS, R, Matlab, κ.ά.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών είναι τρία (3) διδακτικά εξάμηνα.

Για την παρακολούθηση του προγράμματος προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων ύψους 1500 ευρώ για το σύνολο των σπουδών τα οποία καταβάλλονται  σε δύο δόσεις κατά την έναρξη του 1ου και 2ου εξαμήνου σπουδών.

Ο πρώτος σε σειρά κατάταξης πλήρους φοίτησης εισακτέος ανά κατεύθυνση, απαλλάσσεται πλήρως της καταβολής διδάκτρων.

Επίσης το τμήμα προσφέρει μια υποτροφία ανά κατεύθυνση (ίση με το ύψος των διδάκτρων) στο μεταπτυχιακό φοιτητή/τρια με την υψηλότερη

επίδοση που πληροί τις προϋποθέσεις λήψης του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μέχρι το τέλος της ελάχιστης διάρκειας σπουδών των 3 εξαμήνων.

Τέλος σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα δωρεάν σίτισης και στέγασης εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Αιτήσεις

Αιτήσεις για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα

http://www.actuar.aegean.gr/postgraduate.html έως την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015. Οι

ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση υποψηφιότητας που είναι διαθέσιμη στην

παραπάνω ιστοσελίδα και να επισυνάψουν τα απαραίτητα συμπληρωματικά στοιχεία.

Η προκήρυξη, το πρόγραμμα σπουδών και σχετικές πληροφορίες είναι αναρτημένες εδώ: http://www.actuar.aegean.gr/postgraduate.html.

Επικοινωνία

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ακαδημαϊκή Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών,

(κ. Ανδρέας Κατσιάνης τηλ. 22730-82310, Fax 22730-82309, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr