Μεταπτυχιακό στην «Αρχαιολογία της Αν. Μεσογείου» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μεταπτυχιακό στην «Αρχαιολογία της Αν. Μεσογείου» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μεταπτυχιακό στην «Αρχαιολογία της Αν. Μεσογείου» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκηρύσσει για δεύτερη συνεχή χρονιά θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών/ριών στο καινοτόμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου: Ελλάδα, Αίγυπτος, Εγγύς Ανατολή».

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί/ές απόφοιτοι/ες του ιδίου τμήματος, όλων των τμημάτων που είναι συναφή με το γνωστικό αντικείμενο των ανθρωπιστικών, παιδαγωγικών, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή σχετικών αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι /ες Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.


Το πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου». Η χρονική διάρκεια για την απονομή του είναι τρία  εξάμηνα. Η διδασκαλία θα γίνει με διά ζώσης μαθήματα αλλά και μέσω με εξ΄ αποστάσεως μεθήματα μέσω συστημάτων τηλεκπαίδευσης.

Προσφερόμενα μαθήματα: «Πολιτισμικές σχέσεις των λαών της ανατολικής Μεσογείου κατά την Εποχή του Χαλκού», «Κύπρος και Εγγύς Ανατολή», «Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά Ι & ΙΙ», «Γραμματειακές πηγές των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων στη Μεσόγειο», «Αρχαιολογία της αιγυπτιακής θρησκείας», «Το νόμισμα ως αρχαιολογική μαρτυρία», «Τέχνη και τεχνολογία στις ανακτορικές κοινωνίες της ανατολικής Μεσογείου», «8ος–6ος αι. π.Χ.: η Ελληνοποίηση της Μεσογείου μέσα από την αρχαιολογική μαρτυρία», «Ειδικά ζητήματα νομισματικής παραγωγής Κυπριακών βασιλέων και πόλεων των αρχαϊκών και κλασικών χρόνων», «Νέες τεχνολογίες στην αρχαιολογία της ανατολικής Μεσογείου: ερευνητικά ζητήματα». Προσφέρεται, επίσης, πρακτική άσκηση στα τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα και τις δραστηριότητες του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών (ανασκαφές, επιφανειακές έρευνες, αιγυπτολογικά προγράμματα, αρχαιογνωστικές μελέτες, εργαστηριακές ασκήσεις, επιγραφική, μουσειακή πρακτική, κ.ά.).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 29 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες και την υποβολή των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.: 22410 99340.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr