Πένθος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια Ελένη Καπετανάκη – Μπριασούλη

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Έφυγε από τη ζωή η Ομότιμη καθηγήτρια Ελένη Καπετανάκη – Μπριασούλη

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το τμήμα Γεωγραφίας αποχαιρετά την Ομότιμη καθηγήτρια Ελένη Μπριασουλη - Καπετανάκη.

Η καθηγήτρια χωροταξίας και περιβάλλοντος, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής κατά της Ερημοποίησης, αγωνιζόταν για το περιβάλλον και την ορθή χρήση του νερού και της γης.


Στις 22 Νοεμβρίου του 2022 συμμετείχε στην Εσπερίδα για το υπάρχον σχέδιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, στη Μυτιλήνη.

Το 2021 ήταν ανάμεσα στους 15 Καθηγητές-Καθηγήτριες του Παν. Αιγαίου που αξιολογήθηκαν στους 100.000 κορυφαίους επιστήμονες και επιστημόνισσες με τις περισσότερες αναφορές παγκοσμίως μεταξύ 8 εκατομμυρίων συναδέλφων τους!

«Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω». Με αυτή τη φράση που συνόδευε κάθε της email, από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη, οι φίλοι αποχαιρετούν την Λενιώ

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι μόνο, προκάλεσε η αιφνίδια απώλεια της Ρεθυμνιώτισσας, Ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελένης Μπριασουλη-Καπετανάκη του Πανεπιστημίου Αγαίου, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023.

Οι συνάδελφοί της μιλούν για μία λαμπρή καθηγήτρια, με πλούσιο ακαδημαϊκό έργο, μία γυναίκα αφιερωμένη στην ανθρωπότητα και στο περιβάλλον, με ανεξάντλητη αγάπη κυρίως για τον τόπο της.

Η Ελένη Καπετανάκη – Μπριασούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1975 και συνέχισε την ακαδημαϊκή της πορεία στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Πολεοδομία και στην Χωροταξία αντίστοιχα.»

Η πανεπιστημιακή παρουσία της μέσα από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr