Ηλικιωμένο ζευγάρι δωρίζει το τριώροφο σπίτι τους για τη στέγαση φοιτητών

Ηλικιωμένο ζευγάρι δωρίζει το τριώροφο σπίτι τους για τη στέγαση φοιτητών

Το ζευγάρι δώρισε το συγκεκριμένο οίκημα κατά υψηλή κυριότητα, έως την απόσβεση της επικαρπίας, με σκοπό τη δωρεά στέγαση νέων φοιτητών / φοιτητριών και ερευνητών / ερευνητριών, προερχόμενων από την Ελλάδα.

Τριώροφη οικία, με αυλή, που έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου επιφανείας 431 τετραγωνικών μέτρων, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, δώρισαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου οι Marc-Rene και Manuela de Montalembert.


Το ζευγάρι δώρισε το συγκεκριμένο οίκημα κατά υψηλή κυριότητα, έως την απόσβεση της επικαρπίας, με σκοπό τη δωρεά στέγαση νέων φοιτητών / φοιτητριών και ερευνητών / ερευνητριών, προερχόμενων από την Ελλάδα ή άλλες μεσογειακές χώρες, που χρήζουν οικονομικής βοήθειας. Παράλληλα, δείτε πόσα λεφτά δώρισε στου πυρόπληκτους ο Πάνος Λασκαρίδης.  

«Με την πράξη τους αυτή οι Marc-Rene and Manuela de Montalembert έμπρακτα εκφράζουν την αγάπη και την ενεργή υποστήριξή τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους ανθρώπους του και αποδεικνύουν ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την Επιστήμη και την παραγωγή νέας Γνώσης δεν έχουν χαθεί, προβάλλοντας, ευελπιστούμε, ένα παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους ιδιώτες και τοπικούς και κρατικούς φορείς», αναφέρει η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr