Καταγγελία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου: Φοιτητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις δεν μπορούν να επιστρέψουν στις Φοιτητικές Κατοικίες

Καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ- Φοιτητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις δεν μπορούν να επιστρέψουν στις Φοιτητικές Κατοικίες

Η Εξεταστική των φοιτητών που μένουν στις Φοιτητικές Εστίες Χίου ξεκίνησε ενώ δεν υπάρχουν δρομολόγια ΚΤΕΛ για την μετακίνηση τους πίσω στις εστίες καταγγέλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου στα «Φοιτητικά Νέα». Η φοιτητική παράταξη τονίζει στα «Φοιτητικά Νέα» πως πολλοί από τους φοιτητές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για την μίσθωση ταξί και αναγκάζονται να επιλέγουν την πεζή μετακίνηση τους 6 χιλιομέτρων για την επιστροφή τους στις Φοιτητικές Κατοικίες εν μέσω κακοκαιρίας "Ελπις".

Αναλυτικά όλα όσα καταγγέλλει:


Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 13:30 ανακοινώθηκε εκτάκτως από το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου η εκτέλεση δρομολογίων Σαββάτου από τις 24 έως 26 Ιανουαρίου λόγω της μειωμένης κίνησης που προήλθε από την μη λειτουργία των σχολείων.

Αποτέλεσμα της αλλαγής αυτής, είναι το τελευταίο δρομολόγιο προς τις Φοιτητικές Κατοικίες να πραγματοποιηθεί στις 14:50 μμ. Παρόλα αυτά, η εβδομάδα αυτή αποτελεί την έναρξη της χειμερινής εξεταστικής περιόδου για τρία από τα τέσσερα τμήματα της σχολής μας και σημαντικός αριθμός φοιτητών/τριών συμμετέχει σε εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 15:00. Μάλιστα είναι βέβαιο πως μέρος των φοιτητών/τριών αυτών είναι διαμένοντες στις Φ.Κ.Χ. και θα καταστεί αδύνατο για αυτούς να επιστρέψουν στις Φοιτητικές Κατοικίες κάνοντας χρήση του Αστικού ΚΤΕΛ.

Είναι απαράδεκτο, η περιφερειακή διεύθυνση της Πανεπιστημιακής μονάδας της Χίου, να μην μεριμνά για την ασφαλή και τακτική μετακίνηση τους ενώ παράλληλα εκθέτει τους κατοίκους των Φ.Κ.Χ. στις θερμοκρασίες παγετού της κακοκαιρίας "Ελπίς" καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για την μίσθωση ταξί και αναγκάζονται να επιλέγουν την πεζή μετακίνηση τους .

Αιτούμαστε την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων στις ώρες αιχμής για τους Φοιτητές των Εστιών για την ομαλή συμμετοχή τους στις Εξετάσεις.

Τα δρομολόγια είναι τα εξής:

8:30 πμ από Φ.Κ.Χ. προς Χίος,Πόλη
11:30 πμ από Φ.Κ.Χ. προς Χίος,Πόλη
14:30 μμ από Φ.Κ.Χ. προς Χίος,Πόλη
17:30 μμ από Φ.Κ.Χ. προς Χίος,Πόλη

12:15 μμ από Χίος,Πόλη προς Φ.Κ.Χ.
15:15 μμ από Χίος,Πόλη προς Φ.Κ.Χ.
18:15 μμ από Χίος,Πόλη προς Φ.Κ.Χ.
21:15 μμ από Χίος,Πόλη προς Φ.Κ.Χ.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα αυτονόητα δικαιώματα των κατοίκων των Φοιτητικών Κατοικιών Χίου και καλούμε το Πανεπιστήμιο να συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις του για την ασφαλή διεξαγωγή της εξεταστικής, όχι μόνο για τους διαμένοντες στην πόλη αλλά και για όλους όσους μένουν εκτός αυτής λόγω χαμηλού οικονομικού εισοδήματος.

Εκ του Γραφείου τύπου
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΧΊΟΥ

Γραμματέας πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου
ΠΑΧΝΕΒΣΚΙΪ ΑΝΔΡΙΪ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr