Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Μοριοδοτούμενο Ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 500 ωρών – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 500 ΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Φ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΑΝΟΙΚΤΗ) - Περιορισμένες θέσεις!

Παρέχεται Ειδική Προσφορά /Έκπτωση για Εγγραφές μέχρι τις 20 Ιουνίου 2020 (κατεβάστε την αίτηση παρακάτω).


Και δια ζώσης μαθήματα.

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ!!!

Και ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ στη: «ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ»

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, που υλοποιούνται για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης  του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προσφέρουν το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα μεικτής μάθησης με θέμα: ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με έναρξη μαθημάτων Ιούνιος 2020 και λήξη Ιανουάριο 2021.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα προσωπικής επιτυχίας κάθε νέου και κάθε πολίτη με αναπηρία, αλλά και το σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας κάθε χώρας. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στο πλαίσιο επιμόρφωσης των μελών της και μη συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την επιτυχημένη πορεία της στον τομέα της Εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. 

Εκπαίδευση είναι το σύνολο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές με αναπηρία και διαπιστωμένες εκπαιδευτικές ανάγκες ή στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο των προβλέψεων της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Έτσι καθορίζεται και η υποχρέωση της πολιτείας να αναβαθμίζει διαρκώς την παρεχόμενη εκπαίδευση στα άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών και για όλα τα στάδια προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την παροχή δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης - ενσωμάτωσης στη γενική εκπαίδευση (inclusive education) ή και ειδικής εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην αντιμετώπιση των εμποδίων στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες στα πλαίσια της Καθολικής Σχεδίασης ή Σχεδίαση για Όλους, που είναι ο συστηματικός τρόπος παροχής εκπαιδευτικών μέσων και υπηρεσιών ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές στη μέγιστη δυνατή έκταση λειτουργικών δυνατοτήτων τους.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία να αποκτήσουν τη γνώση και τα εφόδια τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο ώστε μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Ταυτότητα του Προγράμματος πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή (500ωρών) αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και μοριοδοτείται σύμφωνα με τον Ν. 4415/2016, Τεύχος Α΄159/06.09.2016. και τον Ν. 61048/Ε2/2017, Φ.Ε.Κ. 1239 Β/2017.

Διδακτικές ενότητες: 

  1. Προβλήματα συμπεριφοράς του βρέφους και του παιδιού.
  2. Διαταραχή αυτιστικού φάσματος
  3. Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (ΕΜΔ)
  4. Εργαλεία ανίχνευσης προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση
    Πρακτικές συνεκπαίδευσης
  5. Εφαρμογές Νέων Τεχνολογιών στην Ειδική Αγωγή Συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών
  6. Διαχείριση και τροποποίηση προβλημάτων συμπεριφοράς Διαχείριση παιδιών ειδικών ομάδων στη σχολική τάξη
  7. Προβλήματα συμπεριφοράς του βρέφους και του παιδιού Διαταραχή αυτιστικού φάσματος
  8. Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (ΕΜΔ)

Πληροφορίες στη γραμματεία της ΕΕΦ
Πολυχρονάτος Κώστας 2103635701 – 6973292808 10:00πμ – 14:00μμ.

Αποστολή της αίτησης (επισυνάπτεται) υποχρεωτικά με e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οικονομικό κόστος: 580 ευρώ. Ειδική τιμή 490€ για: Μέλη Ε.Ε.Φ. - Άνεργους – Πολύτεκνους – Α.Μ.Ε.Α.και για όσους έχουν παρακολουθήσει και άλλα σεμινάρια της Ε.Ε.Φ. Προκαταβολή 200€ και το υπόλοιπο ποσό θα καταβάλλεται τμηματικά σε τρείς δόσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

1. Όποιος δηλώσει συμμετοχή έως 20 Ιουνίου τιμή: 520€ σε δύο δόσεις 250€ με την εγγραφή και 270€ για εξόφληση έως 30 Νοεμβρίου 2020. 

2. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ: «ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ» Τρίμηνης διάρκειας 60 ωρών. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr