Στο δρόμο 93 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου δικαιούχοι φοιτητικής εστίας - Τι λένε οι φοιτητές

Στο δρόμο 93 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου δικαιούχοι φοιτητικής εστίας - Τι λένε οι φοιτητές

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους για φοιτητική εστία πετιούνται στο δρόμο 93 φοιτητές (από τους 233 πήραν 140). Βρισκόμαστε αντιμέτωποι για ακόμη μία χρονιά με την ίδια άθλια κατάσταση.

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Κανένας φοιτητής και φοιτήτρια που μένει στα ξενοδοχεία ( ως δικαιούχος φοιτητικής εστίας), να μην παραδώσει το δωμάτιό του.


Κανείς φοιτητής να μην πέσει στην παγίδα της διάκρισης πρωτοετών και παλιότερων δικαιούχων φοιτητικής εστίας. Όλοι οι φοιτητές χωρίς όρους και προϋποθέσεις δικαιούνται δωρεάν στέγαση για τα χρονιά των σπουδών του.

Η δωρεάν στέγαση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των φοιτητών. Είναι δικαίωμα και ανάγκη μας για να μπορούμε να σπουδάσουμε απρόσκοπτα.

Το δικαίωμα αυτό το έχουν και οι 233 αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές που έκαναν αίτηση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Περιφέρεια και ο Δήμος Ρόδου , η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διαμονή όλων των φοιτητών του Ιδρύματος.

Εμείς οι εστιακοί φοιτητές κάνουμε καθαρό προς πάσα κατεύθυνση ότι:

Δεν υποκύπτουμε στις απειλές και στον εκφοβισμό Πρυτανικών αρχών , της φοιτητικής μέριμνας και των Ξενοδόχων για να μας πετάξουν στο δρόμο. Τα τελευταία κρούσματα στους εστιακούς που διαμένουν στα ξενοδοχεία με σκοπό την τρομοκράτηση και το πέταγμα στο δρόμο, θα συναντήσει την πρέπουσα απάντηση.

Δεν ανεχόμαστε να γινόμαστε «παιχνιδάκι» των οικονομικών κριτηρίων που θέτει η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου , που στην ουσία η πλειοψηφία των σπουδαστών που κάνει αίτηση απορρίπτεται και μένει εκτός εστιών.

Δεν θα ανεχτούμε η πλειοψηφία των φοιτητών στη Ρόδο να θέλει από 300- 500 ευρώ μόνο για ενοίκιο, πολλοί συνάδελφοί μας να παρατάνε τις σπουδές γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν και άλλοι αντί να παρακολουθούν τα μαθήματά τους να αναγκάζονται να δουλεύουν μια και δυο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

 Κανείς μην διανοηθεί να πετάξει στο δρόμο φοιτητές.

 Ούτε στο δρόμο θα μείνουμε , ούτε τις σπουδές μας θα παρατήσουμε.

Τα όνειρά μας για να σπουδάσουμε απρόσκοπτα και να γίνουμε χρήσιμοι στην κοινωνία είναι πιο μεγάλα και ικανά  για να αντιμετωπίσουμε με ψηλά το κεφάλι όλα τα εμπόδια που θα συναντάμε στην φοιτητική μας ζωή.

Οργανωμένα και αποφασιστικά θα κατακτήσουμε ότι δικαιούμαστε!

Δεν θα επιτρέψουμε άλλο ένα έγκλημα στις πλάτες μας.

Να κόψουν το λαιμό τους και να λύσουν το θέμα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Αρκετά πληρώσαμε οι οικογένειές μας και εμείς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να πάρουν δωμάτιο και οι 93 επιλαχόντες.
  • Να καλυφτούν οι ανάγκες για δωρεάν στέγαση όλων των φοιτητών με ευθύνη του Κράτους , του Υπουργείου , των Πρυτανικών αρχών.
  • Να δοθεί χώρος για ανεγερθούν τώρα φοιτητικές εστίες με ευθύνη της Πολιτείας, της Κυβέρνησης , της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.
  • Μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος να επινοικιαστούν ξενοδοχεία για όσους φοιτητές δεν έχουν δωμάτιο είτε να δίνεται έγκαιρα κάθε μήνα επίδομα ενοικίου στο ύψος του ενοικίου για όσους έχουν αναγκαστεί να ενοικιάσουν κάποιο σπίτι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ. 

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ. 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 13:00 ΣΤΟ

ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Τηλέφωνο επικοινωνίας:6951856375

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ».

Τι αναφέρει ο Δήμος Ρόδου

Την αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου στη Ρόδο ως φοιτητικές εστίες, ζητάει ο Δήμος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου για το ζήτημα με τις φοιτητικές εστίες, αναφέρει τα εξής:

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την οποία περισσότεροι από το 1/3 από όσους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο αιτήθηκαν στέγη στη φοιτητική εστία δεν έγιναν δεκτοί, είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς την Κεντρική Κυβέρνηση για μετατροπή ακινήτων τα οποία σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα σε Φοιτητικές Εστίες με διαχείρισή τους από το Δήμο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το κτιριακό δυναμικό υπάρχει. Ο Δήμος Ρόδου έχει ήδη κάνει τις προτάσεις του. Το πρώην ξενοδοχείο Soleil που φιλοξενεί την ΑΣΤΕΡ θα μπορούσε το χειμώνα να λειτουργεί ως εστία, και το καλοκαίρι ως ξενοδοχείο στο οποίο θα εκπαιδεύονται οι σπουδαστές.

Επιπλέον ο Δήμος έχει αιτηθεί από την Κυβέρνηση την εκχώρηση κατά χρήση, αλλά και τη χρηματοδότηση, προκειμένου να εκπονήσει τις μελέτες, για τη μετατροπή του πρώην κτιρίου του ΙΚΑ, αλλά και της Μαιευτικής Πτέρυγας του Παλαιού Νοσοκομείου, σε φοιτητικές εστίες.

Στο τελευταίο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κυβέρνησης, ο κος. Χατζηδιάκος, έθεσε επιπλέον το θέμα της παραχώρησης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων του ΤΑΠΑ στη Μεσαιωνική Πόλη, προκειμένου ο Δήμος να δημιουργήσει ένα «φοιτητικό χωριό» που θα επανέφερε τη ζωή το χειμώνα σε ένα ερημωμένο τμήμα του Μνημείου Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

«Η χρήση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων ως φοιτητικές εστίες μετά την κατάλληλη ανακαίνισή τους, αποτελεί ιδανική λύση προκειμένου τόσο το χρόνιο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών, όσο και το μεγάλο πρόβλημα της αξιοποίησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου να λυθεί. Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχεδιασμό για το θέμα» δήλωσε ο Δήμαρχος κος. Χατζηδιάκος.

Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, η Κυβέρνηση οφείλει να καλύψει τις ανάγκες στέγης όσων φοιτητών καλύπτουν τα κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να μπορέσουν απρόσκοπτοι να ασχοληθούν με την παρακολούθηση των σπουδών τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr