1200 φοιτητές της Φιλοσοφικής Αθηνών ζητούν άμεση συντήρηση του κτιρίου της Σχολής τους

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1200 φοιτητές της Φιλοσοφικής Αθηνών ζητούν άμεση συντήρηση του κτιρίου της Σχολής τους

Με επίσημη επιστολή προς την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τα αρμόδια όργανα, το Δίκτυο Προοδευτικών-Αριστερών Φοιτητών Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική συντήρηση του κτιρίου της σχολής τους.

Η επιστολή αποτελεί συνέχεια του διαλόγου που ξεκίνησε πέρυσι με την ακαδημαϊκή κοινότητα για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων υποδομών που πλήττουν τη Φιλοσοφική Σχολή. Οι φοιτητές, οι οποίοι επισημαίνουν την εκτίμησή τους για το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο, υπογραμμίζουν ότι οι τρέχουσες συνθήκες λιτότητας και οι πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Δίκτυο, οι πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης υπονομεύουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και υποβαθμίζουν τις συνθήκες φοίτησης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι φοιτητές αναφέρονται στην μακρόχρονη αγωνιστική τους δράση, επισημαίνοντας τις κινητοποιήσεις τους και τις προηγούμενες καταθέσεις υπογραφών το 2022 και το 2023, όπου ζητούσαν την απαραίτητη συντήρηση του κτιρίου και άλλες βελτιώσεις.

Στη νέα επιστολή, το Δίκτυο καταθέτει επιπλέον 230 υπογραφές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1194 υπογραφές που ζητούν άμεση συντήρηση του κτιρίου και ανακαίνιση των τουαλετών. Οι φοιτητές τονίζουν ότι τα αιτήματά τους αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η επιστολή καταλήγει με μια έκκληση για άμεση δράση, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση των αιτημάτων αυτών θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες φοίτησης και θα αναβαθμίσει τη συνολική ποιότητα του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Η επιστολή των φοιτητών όπως εστάλη στα «Φοιτητικά Νέα» από τους φοιτητές:

 Επιστολή του Δικτύου Προοδευτικών-Αριστερών Φοιτητών Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ Σχετικά με την Συντήρηση του Κτιρίου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.