Φιλοσοφική Αθηνών: Συνέχιση της κατάληψης για 4η εβδομάδα

Φιλοσοφική Αθηνών: Συνέχιση της κατάληψης για 4η εβδομάδα

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Εκ νέου συνέχιση της κατάληψης στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) αποφάσισαν οι φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα», μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο φοιτητικός σύλλογος σήμερα Τρίτη 30/01.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η σχολή θα τελεί υπό κατάληψη μέχρι την άλλη Τρίτη 06/02. 


Να αναφερθεί πως οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά τη χώρα βρίσκονται σε κλοιό γενικών συνελεύσεων ενόψει του Νομοσχεδίου για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

Μεταξύ άλλων οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • κατάληψη μέχρι την επόμενη Τρίτη 06/02, μετά από την μαζική Γενική Συνέλευση.
  • συμμετοχή στο μεγάλο φοιτητικό-μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 01/2 και μετά συντονισμός των φοιτητικών συλλόγων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας μεταδώσουν, εδώ, με Συνεχή Ενημέρωση, τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων όλων των Πανεπιστημίων, μείνετε συντονισμένοι!

Αποτελέσματα της Γ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου:

Το ΕΚΠΑ αποφασίζει για την εξεταστική

Οι Πρυτάνεις τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ στο να ολοκληρωθεί το εξάμηνο με διαδικτυακή μέθοδο εξετάσεων όπου οι εξετάσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης λόγω των καταλήψεων.

Πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη σύγκληση των Πρυτάνεων της χώρας όπου η πλειονότητα συμφώνησε να πραγματοποιηθούν ψηφιακά οι εξετάσεις, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο. Δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές (στις σχολές-τμήματα που τελούν υπό κατάληψη) να πραγματοποιήσουν διαδικτυακά τις εξετάσεις τους.

Ωστόσο αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί στη Σύγκλητο του κάθε Πανεπιστημίου ξεχωριστά λόγω του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ. Μέσα από την Σύγκλητο που θα συγκληθούν εκτάκτως σε όλα τα Πανεπιστήμια, θα κληθούν να ορίσουν όλα τα τεχνικά θέματα, τα οποία απαιτούνται, κυρίως σχετικά με τη διαχείριση δεδομένων και προσωπικών δεδομένων. «Για τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να χρειαστούμε και δύο ακόμη Συγκλήτους», είπε ο Πρόεδρος της Συνόδου.

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη 31/01). Αναμένεται να παρθεί η απόφαση να πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εξετάσεις στα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη.

Μείνετε συντονισμένοι (πατώντας εδώ) για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για το πως θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική στο ΕΚΠΑ.

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΚΠΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr