Εκπαιδευτική επίσκεψη του Αναπλ. Καθηγητή του ΕΚΠΑ Βασιλείου Π. Βερτουδάκη στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Αναπλ. Καθηγητή του ΕΚΠΑ Βασιλείου Π. Βερτουδάκη στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ Βασίλειος Π. Βερτουδάκης συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ι.Κ.Υ. για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ μελών ΔΕΠ ελληνικών πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού επισκέφτηκε κατά το διάστημα 17-23 Απριλίου 2023 το University of Sydney μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Department of Byzantine and Modern Greek Studies Καθηγητή Vrasidas Karalis. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού πολιτισμού σε όλες τις ηπείρους και η ανάδειξη της συμβολής του στη διαμόρφωση του οικουμενικού πολιτισμού.

Ο κ. Βερτουδάκης έδωσε δύο διαλέξεις στο Σύδνεϋ. Η πρώτη οργανώθηκε στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και είχε ως τίτλο “Aristaenetus Philoplaton: A Greek Erotic Epistolographer of Late Antiquity and a Turning Point in the History of Sexuality”. Η δεύτερη έλαβε χώρα στην Ελληνική Κοινότητα του Μείζονος Σύδνεϋ με θέμα: «Γλώσσα και ταυτότητα στη διαχρονία του Ελληνισμού». Τις ομιλίες τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ κ. Ιωάννης Μαλικούρτης και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.  


Ο κ. Βερτουδάκης είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών Καθ. Βρασίδα Καραλή και με μέλη του διδακτικού προσωπικού από τμήματα ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων, Σύδνεϋ και Αθηνών, και να προβληθεί στην Αυστραλία το αγγλόφωνο πρόγραμμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ “BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Creece”.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr