ΕΚΠΑ: Ορκωμοσία ακόμη πέντε μελών ΔΕΠ

ΕΚΠΑ: Ορκωμοσία ακόμη πέντε μελών ΔΕΠ

Την Δευτέρα 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των μελών ΔΕΠ: Περβανίδου Παναγιώτα, Νάστος Κωνσταντίνος, Σχίζας Δημήτριος, Κύκαλος Στυλιανός και Μιχαλόπουλος Νικόλαος.

– Παναγιώτα Περβανίδου, εξέλιξη σε Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής


Η Παναγιώτα (Νένη) Περβανίδου είναι Αναπτυξιακή Παιδίατρος και Υπεύθυνη της «Μονάδας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής» της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από το 2007. Μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας από την Α΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα από την Α΄ Παιδιατρική και την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ. Μετεκπαιδεύτηκε στην Αναπτυξιακή Παιδιατρική στην Α΄ Παιδιατρική, στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ και στο “Division of Developmental and Behavioral Pediatrics” Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati,USA. Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες του Πανεπιστημίου, ξεκινώντας από Λέκτορας. Ήταν υπότροφος Fulbright 2018-2019 στο National Institute of Mental Health, Bethesda, USA. Είναι Υπεύθυνη του κατ΄ επιλογήν υποχρεωτικού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Αναπτυξιακή & Συμπεριφορική Παιδιατρική» και έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία σε προ- και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει διοργανώσει πάνω από 20 Συνέδρια και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια καθώς και τα 11 ως τώρα Ετήσια Επιστημονικά Συνέδρια της «Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής». Είναι τακτικό μέλος της διεθνούς εταιρείας «Society of Developmental and Behavioral Pediatrics” και Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακών Παιδιάτρων». Έχει περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά μετά από κρίση, με συνολικό συντελεστή απήχησης >500 και 4800 βιβλιογραφικές αναφορές. Τα κλινικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Ανάπτυξη και Συμπεριφορά του Παιδιού, Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές (Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού, ΔΕΠΥ, κτλ), Νευροβιολογία του Στρες στα παιδιά και τους εφήβους. 

– Κωνσταντίνος Νάστος, εξέλιξη σε Αναπλ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

– Δημήτριος Σχίζας, εξέλιξη σε Αναπλ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

Ο κ. Σχίζας γεννήθηκε στην Αθήνα to 1977. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με άριστα τo 2002. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και της υπηρεσίας υπαίθρου, ασκήθηκε στη γενική χειρουργική στη Γ΄Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική στο ΠΓΝ ‘Αττικόν’, ενώ, παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική ήπατος-χοληφόρων-παγκρέατος στο King’s College Hospital στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ενώ η διδακτορική του διατριβή αφορά στην ‘επιθηλιακή-μεσεγχυματική μετατροπή στον καρκίνο του στομάχου’.

Ιδιαίτερα κλινικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Σχίζα αποτελούν η χειρουργική του ανωτέρου πεπτικού και ιδιαίτερα η χειρουργική ογκολογία (καρκίνος στομάχου, οισοφάγου, παγκρέατος). Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε σημαντικά διεθνή περιοδικά (Cancer Treatment Reviews, British Journal of Surgery, Diseases of the Esophagus κ.α.) ενώ συμμετέχει ανελλιπώς με ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Παράλληλα, είναι κριτής εργασιών σε υψηλού κύρους περιοδικά όπως είναι το British Journal of Surgery, το Plos One και το Scientific Reports. Τέλος, είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών όπως είναι η International Society of Diseases of the Esophagus, η European Society of Diseases of the Esophagus και η European-African Hepato-Pancreato-Biliary Association.

Το 2018 εξελέγη ομόφωνα Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής και τοποθετήθηκε στην Α΄Χειρουργική Κλινική στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Στις 15/2/2023 εξελήχθηκε ομόφωνα σε Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής.

– Στυλιανός Κύκαλος, εξέλιξη σε Αναπλ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

Γεννήθηκα το 1979, είμαι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Έλαβα το πτυχίο της Ιατρικής το 2002, μετά από 6ετή φοίτηση στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ακολούθως ολοκλήρωσα την υπηρεσία υπαίθρου στην Αρκαδία.. Η εκπαίδευσή μου στη Χειρουργική έλαβε χώρα αρχικά στη Γερμανία και ακολούθως στη ΄Β Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Ε.Κ.Π.Α – Π.Γ.Ν.Α. Λαϊκό. Από την 01.2012 έως και τις 10.2016 μετεκπαιδεύτηκα στη Γερμανία, όπου κατείχα θέση επιμελητή στην Πανεπιστημιακή Κλινική Χειρουργικής, Aγγειοχειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων, Uniklinik, Knappschaftskrankenhaus Bochum. Παράλληλα διετέλεσα συνεργάτης Χειρουργός με το Γερμανικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Deutsche Stiftung fuer Οrgantransplantation – DSO). Κατά το διάστημα 11.2016 – 10.2018 εργάστηκα ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος πλήρους απασχόλησης στη ΄Β Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Ε.Κ.Π.Α – Π.Γ.Ν.Α. Λαϊκό. Τον 10.2018 εξελέγην Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Ε.Κ.Π.Α, (με τοποθέτηση στην ιδία Κλινική), βαθμίδα στην οποία μονιμοποιήθηκα μετά από κρίση τον 05.2022. Το κλινικό έργο μου είναι συνεχές και αυτόνομο και εκτείνεται σε όλο το φάσμα της χειρουργικής. Το διδακτικό έργο μου είναι αυτοδύναμο και συνεχές τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Πέραν του πιστοποιημένου εκπαιδευτικού έργου σε προπτυχιακό επίπεδο στη Γερμανία (Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Μπόχουμ), έχω συνεχή συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Χειρουργικής φοιτητών Iατρικής 3ου έως 6ου έτους με από αμφιθεάτρου παραδόσεις και κλινική άσκηση, αλλά και συμμετοχή σε υποχρεωτικά κατ΄ επιλογήν μαθήματα της Ιατρική Σχολής Αθηνών. Παράλληλα, μετέχω ενεργά σε 5 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Ιατρικών Σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως διδάσκων, ενώ έχω δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων –εισηγήσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είμαι επιβλέπον μέλος αλλά και μέλος τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής αρκετών Διδακτορικών Διατριβών που τελούν υπό εκπόνηση στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Το οργανωτικό-διοικητικό μου έργο είναι συνεχές, με συμμετοχή μου σε θέσεις οργανωτικής – διοικητικής υπευθυνότητας, σε πληθώρα επιτροπών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αλλά και του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Τέλος, το συγγραφικό μου έργο είναι συνεχές, επικεντρωμένο στη χειρουργική, με σημαντικούς βιβλιογραφικούς δείκτες.

– Νικόλαος Μιχαλόπουλος, εξέλιξη σε Αναπλ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής

Ο Νικόλαος Μιχαλόπουλος αποφοίτησε αρχικά από το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998 και έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2003 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής και στη συνέχεια κατά τα έτη 2006-2012 εξειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών που εδράζεται στο Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο». Ταυτόχρονα κατά τα έτη 2007-2009 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία και την Ογκοπλαστική Χειρουργική του Μαστού σε ερευνητικά κέντρα της Μεγάλης Βρετανίας μεταξύ των οποίων το Royal Marsden Hospital, το Royal Free Hospital και το Whittington Ηospital του Λονδίνου. Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο αναγορεύτηκε Honorary Lecturer στο Division of Surgery and Interventional Science του University College London. Επίσης, τo 2013 έλαβε μετά από εξετάσεις το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού (European Breast Surgery Qualification).

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε αρχικά ως Επιστημονικός Συνεργάτης και εν συνεχεία ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στη Μονάδα Μαστού της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο».

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό, συγγραφικό και συντακτικό έργο καθώς έχει άνω των 100 δημοσιεύσεων σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, πληθώρα δημοσιεύσεων σε ελληνικά περιοδικά, κεφαλαίων σε βιβλία και ανακοινώσεων και εισηγήσεων σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Συμμετέχει επίσης ως κύριος ερευνητής σε μεγάλο αριθμό κλινικών μελετών και χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων.

Έχει λάβει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις όπως υποτροφία ως International Guest Scholar του 2015 από το American College of Surgeons και υποτροφίες από τη European Society of Surgical Oncology, την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Επίσης έχει λάβει συνολικά 12 βραβεία και επαίνους για εργασίες που παρουσιάσθηκαν σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.

ΕΚΠΑ: Νέα ορκωμοσία (2023) μελών ΔΕΠ / ΟΝΟΜΑΤΑ ανά Τμήμα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr