Νομική Αθηνών: Οδηγίες για τις Κατατακτήριες Εξετάσεις (2022-2023) / Υποχρεωτική η μάσκα

Νομική Αθηνών: Οδηγίες για τις Κατατακτήριες Εξετάσεις (2022-2023)

Νομική Σχολή Αθηνών: Στις αίθουσες όπου θα διενεργηθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις* λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Στην είσοδο κάθε αίθουσας εξετάσεων αναρτάται ονομαστικός κατάλογος των υποψηφίων.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες σ’ αυτή.


1. Οι προφορικά εξεταζόμενοι θα βρίσκονται στο AμφιθέατροΣαριπόλων. Τριάντα λεπτά μετά την έναρξη της εξέτασης μπορούν να ζητήσουν να εξεταστούν και δύο ώρες μετά τη διανομή των θεμάτων, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή τους.

2. Κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μία (1) ώρα νωρίτερα. Τις υπόλοιπες ημέρες υποχρεούνται να προσέρχονται μισή ώρα (30 λεπτά) νωρίτερα. 

3. Για την εξακρίβωση της ταυτότητας κάθε υποψηφίου προσκομίζεται από αυτόν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς του. 

4. Δεν επιτρέπεται να εισέλθει ο υποψήφιος στην αίθουσα των εξετάσεων έχοντας μαζί του βιβλία, τετράδια, σημειώματα ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κατατάξεων. Σε αυτόν που αρνείται να παραδώσει τα απαγορευμένα αντικείμενα, ο επιτηρητής που ελέγχει την προσέλευση των υποψήφιων, απαγορεύει την είσοδο. Ο εξεταζόμενος που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με το εξεταζόμενο μάθημα ή αντικείμενο άλλο από αυτά που επιτρέπονται ή αντιγράφει ή αποπειράται να αντιγράψει ή χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο υποκλοπής ή συνεργεί στην τέλεση τέτοιων πράξεων, αποκλείεται εντελώς από τις εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αναγράφει στο δοκίμιο απρεπείς εκφράσεις, το δοκίμιό του αποκλείεται από τη διαδικασία βαθμολόγησης. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικές συσκευές οποιασδήποτε μορφής. Ο υποψήφιος που  με οποιοδήποτε τρόπο, εμποδίζει με ανυπακοή ή αταξία την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα.

5. Επιτρέπεται η χρήση Συντάγματος και Νομοθετικών Κειμένων (Κωδίκων) χωρίς σχόλια. 

6. Χρωματιστά μελάνια εκτός του μπλε και του μαύρου (μελάνι διαρκείας) και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση. Δεν επιτρέπεται το διορθωτικό υγρό (blanco) και το μη μόνιμο μελάνι.

7. Η εξέταση είναι δύο ώρες από τη διανομή των θεμάτων. Δεν επιτρέπεται η αποχώρηση από τις αίθουσες πριν από την πάροδο τριάντα λεπτών της ώρας (30 λεπτά) από τη διανομή των θεμάτων. 

8. Κάθε υποψήφιος που εγκαταλείπει την αίθουσα παραδίδει το γραπτό του και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει για τη συνέχιση της εξέτασης. Κατ’ εξαίρεση, μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ  2022-2023                                               

ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑIΟ: 
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00 – 19:00

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ:  
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00 – 19:00

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ:   
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00 – 19:00

* Το Πρόγραμμα με τις αίθουσες διεξαγωγής των εξετάσεων, θα να αναρτηθεί εντός των επόμενων ημερών, αναφέρει η Γραμματεία της Νομικής Σχολής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr