Νοσηλευτική ΕΚΠΑ: Ορκίστηκαν 96 απόφοιτοι / Δωρεά 3 εκατ. ευρώ στο Τμήμα από το ΙΣΝ

Νοσηλευτική Αθηνών: Ορκίστηκαν 96 απόφοιτοι / Δωρεά 3 εκατ. ευρώ στο Τμήμα από το ΙΣΝ

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2022, στην Μεγάλη Αίθουσα τελετών του ΕΚΠΑ στα προπύλαια η τελετή ορκωμοσίας των 94 αποφοίτων του αρχαιότερου και πλέον καταξιωμένου Τμήματος Νοσηλευτικής στη χώρα. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής. Προσκεκλημένος να χαιρετίσει του αποφοίτους ήταν ο Πρόεδρος του ΙΣΝ κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, που λόγω απουσίας του στο εξωτερικό εκπροσωπήθηκε από τον κ. Πάνο Παπούλια Διοικητικό Διευθυντή του ΙΣΝ, που απεύθυνε χαιρετισμό προς τους αποφοίτους συγχαίροντας τους και ευχόμενος υγεία, ευημερία και καλή σταδιοδρομία. Προσκεκλημένος ήταν επίσης ο κ. Πάνος Βαζαίος, υπεύθυνος διαχείρισης δωρεών του ΙΣΝ και η εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του ΙΣΝ.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, Καθηγητής Παύλος Μυριανθεύς, ανάφερε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του: «Δεν υπάρχει καταλληλότερος από τον πρόεδρο του ΙΣΝ να χαιρετίσει και να μιλήσει σε εσάς, τους αποφοίτους μας επειδή εν μέσω πανδημίας έμπρακτα στήριξε και ανέδειξε μέσα από τη δωρεά του προς το Τμήμα Νοσηλευτικής την αξία, την προσφορά και την αναγκαιότητα των άρτια εκπαιδευμένων Νοσηλευτών για το σύστημα υγείας της χώρας μας».


νοσηλευτική εκπα ορκωμοσια

Η δωρεά ανέρχεται σε περίπου 3.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά εξοπλισμού, την χρηματοδότηση πρόσληψης ακαδημαϊκών υποτρόφων – κλινικών εκπαιδευτών και τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, που είναι ήδη σε εξέλιξη. Παράλληλα, το ΙΣΝ χρηματοδοτεί την εκπαίδευση και πιστοποίηση των Νοσηλευτών (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) στο ATCN (Advanced Trauma Care for Nurses) στο ΑΚΙΣΑ στο Νοσοκομείο Αττικό.

Τους φοιτητές συνόδευαν οι οικογένειες τους μέσα σε εορταστικό κλίμα μετά από 2 χρόνια πανδημίας και κλειστών αιθουσών!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr