Γραμματέας Φ.Σ. Φιλοσοφικής Αθηνών: Η κατάληψη της σίτισης δεν είναι η λύση

Γραμματέας Φ.Σ. Φιλοσοφικής Αθηνών: Η κατάληψη της σίτισης δεν είναι η λύση

Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών: Παρέμβαση του Φοίβου Ζαντέ, Γραμματέα Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και εκπροσώπου του Bloco Φιλοσοφικής σχετικά με την κατάληψη της σίτισης. Συγκεκριμένα αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Όταν πέρυσι ακούσαμε την φωνή περισσότερων από 450 φοιτητών και διεκδικήσαμε και πετύχαμε σε συνθήκες κορονοϊού να ανοίξουμε τον δεύτερο πάγκο της σίτισης, φέραμε κάτι νέο στην συνδικαλιστική ζωή του πανεπιστημίου, κάναμε μια ειρηνική, σοβαρή και δημοκρατική παρέμβαση με σεβασμό στους εργαζόμενους και με διάλογο με όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. 


Η λογική της αυτοδύναμης δύναμης της σχολής μας που εκμεταλλευόμενη την αυτοδυναμία της δεν συνδιαλέγεται και επέλεξε αυτές τις ημέρες την κατάληψη της σίτισης είναι αντίθετη προς την λογική της συνδιαμόρφωσης και του διαλόγου που εμείς υιοθετούμε.

Έτσι υπενθυμίζουμε ότι το Bloco Φιλοσοφικής έχει καταθέσει πάνω από 450 υπογραφές και έχοντας συζητήσει ήδη με τον Κοσμήτορα και τον υπεύθυνο της σίτισης ασκούμε πίεση για να ξανανοίξει γιατί τον έχουμε όλοι οι φοιτητές που τρώμε στην σίτιση ανάγκη.» 

Ανακοίνωση Bloco Φιλοσοφικής στις 7 Οκτώβρη:

"Αρχικά ενημερώνουμε τους πρωτοετείς φοιτητές πως με βεβαίωση σπουδών μπορούν ΟΛΟΙ να έχουν δωρεάν γεύματα στον χώρο της σίτισης. Υπενθυμίζουμε επίσης πως με αίτηση για κάρτα σίτισης μπορούν ΟΛΟΙ οι φοιτητές του ΕΚΠΑ να τρέφονται δωρεάν καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ως Bloco της Φιλοσοφικής μέσα σε μία χρονιά δράσης πέρυσι αγωνιστήκαμε και 450 και πλέον φοιτητές διεκδικήσαμε και πετύχαμε να ανοίξουμε τον δεύτερο πάγκο σίτισης ελαχιστοποιώντας τον χρόνο αναμονής και κούρασης ώστε να μπορούμε να φάμε χωρίς άγχος και χωρίς να χάνουμε χρόνο από τα μαθήματά μας! Αυτό το πραγματοποιήσαμε διεκδικώντας μαζικά και συλλογικά με σεβασμό στους εργαζόμενους της σίτισης και σε διαρκή διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Φέτος διεκδικούμε με τον ίδιο τρόπο να συνεχίσει να είναι ανοιχτός ο δεύτερος πάγκος καθώς μας διευκολύνει αρκετά στην καθημερινότητά μας!

Αντίθετα η αυτοδύναμη πανσπουδαστική εκμεταλλευόμενη την δύναμή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλοσοφικής επέλεξε την κατάληψη της σίτισης και την επιβολή των αιτημάτων του Φοιτητικού Συλλόγου. Είμαστε αντίθετοι με αυτή τη πρακτική καθώς τα αιτήματα αυτά ήδη εκπληρούνται ενώ στην επιθυμία της να επιδείξει ισχύ χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν λαμβάνει υπόψιν ούτε τους εργαζόμενους της σίτισης αφού δεν έχει συνομιλήσει καν μαζί τους!

Εμείς ως Bloco Φιλοσοφικής Θα συνεχίσουμε με διάλογο και σεβασμό σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να βελτιώνουμε ουσιαστικά τις συνθήκες σπουδών μας!

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούν περικοπές στην φοιτητική μέριμνα που αξίζουμε, που ενισχύουν την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόνtων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για Δωρεάν Σίτιση για όλους/όλες και όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που αποτελούμε μέρος!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr