Ο σύλλογος διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών στα Προπύλαια στο πλευρό των φοιτητών

Ο σύλλογος διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών στα Προπύλαια στο πλευρό των φοιτητών

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, επαναλαμβάνει την ήδη διατυπωμένη αντίθεσή του στη δημιουργία του θεσμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αμφισβητώντας τόσο τη χρησιμότητά του, όσο και τη δυνατότητα του σώματος να δράσει εντός της Πανεπιστημιούπολης.

- Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν εντολή για άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την πανεπιστημιούπολη και για έναρξη διαλόγου με τις παν/μιακες αρχές για το αν και κατά πόσο ένα τέτοιο σώμα (με τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος) θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της φύλαξης των ιδρυμάτων και την αύξηση του αισθήματος της ασφάλειας στις πανεπιστημιουπόλεις.


- Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούν το Ελληνικό πανεπιστήμιο απέναντι σε κάθε απόπειρα εργαλειοποίησης του και στον αυταρχισμό. Η παρουσία μας στη συγκέντρωση και πορεία της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου στα Προπύλαια στο πλευρό των φοιτητών μας θα είναι μια πρώτη αντίδραση απέναντι σε όσους συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά τις απόψεις και προτάσεις των οργάνων μας.

Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr