Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία / Θα συμμετάσχουμε στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία / Θα συμμετάσχουμε στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: "Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία" λέει και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα μέλη του οποίου μάλιστα θα συμμετάσχουν μαζικά στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια.

«Απαιτούμε από τις Πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν τώρα θέση, δημόσια κι ανοιχτά, για τα σχέδια αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, καθώς και για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τη συνεχή παρουσία ΟΠΠΙ και ΜΑΤ έξω από τα Ιδρύματα και τη χρήση χημικών», τονίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.


Η ανακοίνωση των Διοικητικών του ΕΚΠΑ όπως εστάλη στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια

Η μεγάλη χθεσινή κινητοποίηση, της Τρίτης, 6/9, στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, έδειξε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι φοιτητές κι εργαζόμενοι δε σκοπεύουν να αφήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα σχέδιά της για εγκατάσταση ενός καθεστώτος αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, με τουρνικέ, ΟΠΠΙ και ΜΑΤ.

Ενόψει του «χειρότερου χειμώνα μετά το 1942», όπως τον χαρακτήρισε υπουργός της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται, επιστρατεύονται μέτρα ανάλογα της ίδιας ιστορικής εποχής. Καταστολή και προετοιμασία επιπλέον μέτρων κατάργησης κάθε δικαιώματος αντίστασης, από τους φοιτητές κι εργαζόμενους των ΑΕΙ μέχρι τους απεργούς της Μαλαματίνα.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε σχεδιασμό καταστρατήγησης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε τη νέα επέμβαση ΟΠΠΙ και ΜΑΤ στις πύλες ΕΚΠΑ και ΕΜΠ το απόγευμα της Τρίτης.

Στηρίζουμε τις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών και όλες τις συλλογικές τους διαδικασίες, καθώς και τις κινητοποιήσεις τους. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισής τους θα μας βρει απέναντι και δε θα συμμετάσχουμε σε κανένα πλάνο σχεδιασμό παρεμπόδισής τους που τυχόν εκπορευτεί από τις όποιες αρχές, κυβερνητικές ή πανεπιστημιακές.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις φοιτητών κι εργαζομένων ενάντια στην εγκατάσταση της ΟΠΠΙ, είτε μέσα είτε γύρω από τα ΑΕΙ.

Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.

Απαιτούμε από τις Πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν τώρα θέση, δημόσια κι ανοιχτά, για τα σχέδια αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, καθώς και για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τη συνεχή παρουσία ΟΠΠΙ και ΜΑΤ έξω από τα Ιδρύματα και τη χρήση χημικών.

Συμμετέχουμε μαζικά στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια»

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Θοδωρής Χατζηπαύλου

Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Μπόλης

Φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Οι Καθηγητές της Φιλοσοφικής Αθηνών ζητούν την απομάκρυνση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr