Με αλεξίσφαιρα κατέφθασαν οι Πανεπιστημιακοί Αστυνομικοί στο ΕΚΠΑ / Φωτορεπορτάζ

Με αλεξίσφαιρα κατέφθασαν οι Πανεπιστημιακοί Αστυνομικοί στο ΕΚΠΑ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημιακή Αστυνομία) έκανε την πρώτη τους εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη - Φωτογραφίες και βίντεο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που παρουσιάζουν τα «Φοιτητικά Νέα», δεν φέρουν όπλο αλλά γκλομπ και αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ η στολή τους περιλαμβάνει το ενδεικτικό πράσινο μπλουζάκι και το πράσινο καπέλο. 


Πιο συγκεκριμένα οι 16 αστυνομικοί που αποτελούν την πρώτη διμοιρία που ανέλαβε τα καθήκοντα της φορούν πρασινομπλε στολές με πράσινα καπέλα, φέρουν χειροπέδες και γκλοπ ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και δύο γυναίκες. Οι αστυνομικοί έκαναν την πρώτη τους περιπολία στην είσοδο της Ούλοφ Πάλμε. 

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπροστά στην είσοδο της πύλης της Πανεπιστημιούπολης συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 φοιτητές ενώ λίγο αργότερα ο αριθμός ξεπέρασε τους 1000 οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας ενώ έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί στο ίδιο σημείο. 


photos nikos christofakis


photo Savvas Karmaniolas

Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Απόφαση φοιτητικών συλλόγων Αθήνας για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr