ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών κατά Κεραμέως για Νομοσχέδιο ΑΕΙ / "Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα Υπουργεία"

ΔΑΠ Νομικής Αθηνών κατά Κεραμέως για Νομοσχέδιο ΑΕΙ / "Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα Υπουργεία"

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Δριμεία επίθεση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως αναφορικά με το Νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις φοιτητικές εκλογές και τη διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων των φοιτητών εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών, ασκώντας σφοδρή κριτική στην υπουργό Νίκη Κεραμέως και χαρακτηρίζοντας "βαθιά αναχρονιστικό" το μέτρο για τη θεσμοθέτηση φοιτητικών εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο.


Κάνοντας λόγο για "τροχονόμους συμφερόντων" και "θλιβερά φερέφωνα", η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών διαχώρισε τη θέση της "από την υποκρισία και την ανυπαρξία" της κεντρικής διοίκησης της ΟΝΝΕΔ, τονίζοντας πως θα εναντιωθούν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και στην ουσιαστική "κατάργηση" της ΔΑΠ.

"Μόνοι μας και όλοι τους. Εμείς με τη ΔΑΠ, αυτοί με την 'εξουσία'. Εμείς με τους φοιτητές, αυτοί με τα συμφέροντα. Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα Υπουργεία", καταλήγει η ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης.

Σχετικό άρθρο: Διευκρινίσεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το "αντάρτικο" της ΔΑΠ Νομικής Αθηνών

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΠ Νομικής Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ

Σήμερα (7/7) εισάγεται προς επεξεργασία και συζήτηση, στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των ΑΕΙ. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο αναφορικά με τις φοιτητικές εκλογές και τη διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων των φοιτητών.

Τη στιγμή που περιμέναμε από το Υπουργείο να προχωρήσει σε μεταρρρυθμίσεις που τόσο ανάγκη έχει η Τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρατηρούμε ότι όχι απλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά επιλέγεται η μετατροπή των αρχιερεσιών των φοιτητών στα πρότυπα των δεκαπενταμελών συμβουλίων των σχολείων, ενώ αφαιρείται κάθε πολιτικό στίγμα από αυτές! Το Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να είναι χώρος αποστειρωμένος και απομακρυσμένος από την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά πεδίο γνώσης, ανταλλαγής ιδεών, διαλόγου και υγιούς πολιτικοποίησης. Η Θεσμοθέτηση φοιτητικών εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο αποτελεί ένα μέτρο βαθιά αναχρονιστικό, που θα οδηγήσει στην απολιτικοποίηση και την περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου των Φοιτητικών Συλλόγων, αλλά και στην εξίσωση δύο διαφορετικών κόσμων. Της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της Αριστεράς. Των δυνάμεων της προόδου και εκείνων της οπισθοδρόμησης μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Η κάποτε δυναμικότερη πολιτική νεολαία είναι πλέον ανύπαρκτη, διαλυμένη απο την προηγούμενη ηγεσία της στα εξ ων συνετέθη. Υποστήκαμε στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές τη μεγαλύτερη πτώση σε ποσοστά στην ιστορία μας πανελλαδικά και δεν εκφέρουμε τον παραμικρό πολιτικό λόγο για το οτιδήποτε. Όχι κοινό, αλλά καθόλου ψηφοδέλτιο να είχε εξαγγείλει η Υπουργός, τα όργανα της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ και τα φαντάσματαοργανώσεις-σφραγίδες Θα συναινούσαν και Θα χειροκροτούσαν με τον ίδιο τρόπο. Τροχονόμοι συμφερόντων, θλιβερά φερέφωνα...

Ούσα η ιστορική Οργάνωση της πρώτης Νομικής Σχολής της χώρας και από τις ελάχιστες, δυστυχώς, ενεργές πανελλαδικά, οφείλουμε να διαχωρίσουμε τη Θέση μας από την υποκρισία και την ανυπαρξία της κεντρικής διοίκησης της ΟΝΝΕΔ. Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της ιστορικής μας ευθύνης, δηλώνουμε στους συναγωνιστές μας σε όλη την Ελλάδα, σε όσους είναι ακόμα Δαπίτες και δεν πούλησαν την ψυχή τους για μια Θέση σε Υπουργείο ότι θα εναντιωθούμε στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και στην ουσιαστική «κατάργηση»της ΔΑΠ και ότι θα κάνουμε τα πάντα για να σταθεί ξανά στα πόδια της η σπουδαία μας Οργάνωση. Να ανασυγκροτηθεί πάλι από την αρχή η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ των ιδεών, της πρωτοπορίας, των ανοιχτών σχολών, των καινοτόμων προτάσεων, των αγνών και καθημερινών αγώνων για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο απέναντι στις αριστερές ιδεοληψίες. Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτής της παράταξης, καθώς και όλους όσοι επιθυμούν πραγματικά την αναγέννηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να συστρατευτούν μαζί μας και να γίνουν κοινωνοί αυτής της προσπάθειας.

Μόνοι μας και όλοι τους. Εμείς με τη ΔΑΠ, αυτοί με την «εξουσία». Εμείς με τους φοιτητές, αυτοί με τα συμφέροντα. Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα Υπουργεία.

ΔΥΝΑΤΑ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ, ΜΑΖΙΚΑ. Και πάνω από όλα ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΑ.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr