ΕΚΠΑ: Νέα Ορκωμοσία μελών ΔΕΠ 2022 (ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΕΚΠΑ: Νέα Ορκωμοσία μελών ΔΕΠ 2022 (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των μελών ΔΕΠ:

– Αθανάσιος Μίχος εξέλιξη σε Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας στην Ιατρική Σχολή
[Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]


Ο Αθανάσιος Μίχος εξελίχθηκε σε θέση Καθηγητή Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και έκανε ειδικότητα Παιδιατρικής στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Children’s Hospital, Harvard Medical School, Boston USA. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στην Παιδιατρική- Λοιμωξιολογία στο Children’s Hospital, Harvard Medical School, Boston όπου ασχολήθηκε ερευνητικά με την παθογένεση των βακτηριακών λοιμώξεων. Συγχρόνως εκπαιδεύθηκε στη Βιοστατιστική, Επιδημιολογία και την οργάνωση κλινικών μελετών στο Harvard School of Public Health. Είναι υπεύθυνος του τμήματος Λοιμώξεων, της μονάδας COVID-19 και του ερευνητικού εργαστηρίου Λοιμώξεων και Χημειοθεραπείας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μοριακή επιδημιολογία και διάγνωση βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων, την ανοσολογική ανταπόκριση των παιδιών σε λοιμώξεις και τα λοιμώδη νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό. Για την ερευνητική του δραστηριότητα έχει τιμηθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία. Συμμετέχει ως διδάσκων σε 6 μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, ενώ σε 2 προγράμματα είναι και στη συντονιστική επιτροπή. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων (Γραμματέας), της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων (Ειδικός γραμματέας). Έχει συμμετάσχει σε εθνικές επιτροπές και ομάδες εργασίες για κατευθυντήριες οδηγίες σε θέματα λοιμώξεων.   

– Χαράλαμπος Συριστατίδης εξέλιξη σε Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας στην Ιατρική Σχολή

Ο Χάρης Συριστατίδης είναι Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας / Αναπαραγωγικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Ελλάδα. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπη Σχολή το 1984 και από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ (ΣΣΑΣ) το 1991. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Μαιευτικής & Γυναικολογίας στη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου του ΕΚΠΑ το 2003. Ολοκλήρωσε την υπο ειδικότητα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής / Αναπαραγωγικής Ιατρικής και διετέλεσε Κλινικός και Επιστημονικός Συνεργάτης στις Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΠΓΝ Αττικόν, Αθήνα, του Aberdeen Maternity Hosital, University of Aberdeen, Σκωτία και στη Μονάδα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής στο Unita Operativa Ginecologia e Ostetricia, Ospedale Policlinico Consorziale, Μπάρι, Ιταλία το 2007. Από το 2009 έως το 2019 διετέλεσε Διευθυντής των Μονάδων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, Νοσοκομείο Αττικόν, ΕΚΠΑ, Ελλάδα. Σήμερα είναι Ιατρός στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, Νοσοκομείο Αρεταίειο, ΕΚΠΑ, Ελλάδα. Τα ειδικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται στις Τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και στη διερεύνηση και διαχείριση της υπογονιμότητας, καθώς και στις ελάχιστα επεμβατικές χειορυργικές εφαρμογές και τεχνικές που σχετίζονται με την υπογονιμότητα. Περαιτέρω σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν την ιατρική εκπαίδευση, τη βιοστατιστική και την επιδημιολογία. Έχει πάνω από 140 δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία και είναι κριτής σε περισσότερα από 160 επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει σε 9 μεταπτυχιακά προγράμματα και είναι συνιδρυτής της Cochrane Greece της Cochrane Collaboration.

– Χρήστος Ν. Μπακογιάννης εξέλιξη σε Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας στην Ιατρική Σχολή

Εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, τίτλοι σπουδών

1982-1988 2o  Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής
1988-1994 Ιατρική Σχολή, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
1994 Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος
1994-1995 Εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου στο ΚΥ Μήλου
1996-1997 Εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων
1997 Ειδικευόμενος στη Γενική χειρουργική, στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου (Διευθυντής Καθηγητής Αλκιβιάδης Κωστάκης).
1998- 2000 Ειδικευόμενος στη Γενική χειρουργική στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής Καθηγητής Ηλίας Μπαστούνης).
2000-2001 Συμμετοχή στις δραστηριότητες του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής ως άμισθος Ιατρός (Βεβαίωση Καθηγητή Ηλία Μπαστούνη)
2001-2005 Ειδικευόμενος Αγγειοχειρουργικής στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής Καθηγητής Ηλίας Μπαστούνης).
2005 Τίτλος Ειδίκευσης  Αγγειοχειρουργική
2006 Διδακτορική Διατριβή (Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών)
2006 Άδειες Ασκήσεως Ιατρικής Ειδικότητας
2006-2007  Μετεκπαίδευση στην Αγγειακή Χειρουργική στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Heinrich Heine University of Dusseldorf – Germany υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή  W. Sandmann.
2006-2007 Μετεκπαίδευση στην Ενδαγγειακή Χειρουργική και ειδικότερα σε νέες Υβριδικές τεχνικές για τη θεραπεία ανευρυσμάτων της κοιλιακής και θωρακοκοιλιακής αορτής στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Κολονίας (Γερμανία), υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Jan Brunkwall.
2006-2007 Μετεκπαίδευση στην Λαπαροσκοπική Αγγειακή Χειρουργική και στην Ενδαγγειακή Χειρουργική στο τμήμα Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής του Augusta Hospital, Dusseldorf, Germany υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Ralf Kolvenbach 
2007-2008 Επικουρικό μέλος ΔΕΠ στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική (απόφαση Φ.122.5/22/86130/Β2/30-08-06 του ΥπΕΠΘ)
2009-2013 Λέκτορας Αγγειοχειρουργικής ΕΚΠΑ Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ
Από 16-05-2013 μέχρι 08-03-18 υπηρέτησα ως Επίκουρος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στην Α΄ Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Θ. Λιακάκο
Από 09-03-2018 μέχρι σήμερα υπηρετώ ως Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στην Α΄ Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Ε. Φελέκουρα
15-12-2021 Εκλογή στη βαθμίδα του Καθηγητή με γνωστικό Αντικείμενο “Αγγειοχειρουργική”

– Ιωάννης Μιχόπουλος εξέλιξη σε Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας στην Ιατρική Σχολή
[Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]

Ο Ιωάννης Μιχόπουλος γεννήθηκε στο Ράτιγκεν Γερμανίας το 1969. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (1988-1994) και απέκτησε τον τίτλο της ψυχιατρικής ειδικότητας στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Υπηρετεί στην Β΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν» από την ίδρυσή της, το 2003. Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε όλες τις βαθμίδες μέχρι τη βαθμίδα του Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ψυχιατρική». Έχει  δημιουργήσει τη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής και παραμένει υπεύθυνος για τη λειτουργία της από το 2010. Είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής τα τελευταία 10 χρόνια και αναπληρωτής υπεύθυνος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ «Ψυχιατροδικαστική». Μετά την εκπαίδευση του στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία, από το 2004, συμμετέχει στην οργάνωση και εκπαίδευση, ως εκπαιδευτής και επόπτης στο  4ετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής. Από το 2018 είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, η οποία συνδιοργανώνει το παραπάνω πρόγραμμα και από το 2020 είναι υπεύθυνος αυτού του προγράμματος. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής για 7 χρόνια και Γραμματέας του Κλάδου Ψυχοθεραπειών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας για 6 χρόνια. Παραμένει Γραμματέας του Κλάδου Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Έχει μετεκπαίδευση στο αντικείμενο της μετα-ανάλυσης στο Oxford University και στο Kyoto University (με υποτροφία από το Matsumae International Foundation).  Είναι ιδρυτικό μέλος και διατελεί μέλος του ΔΣ της  Cochrane Greece. Έχει πάνω από 130 διεθνείς δημοσιεύσεις και πάνω από 1500 βιβλιογραφικές αναφορές στη βάση δεδομένων Google scholar (Απρίλιος 2022).

– Βάια Λαμπαδιάρη εξέλιξη σε Καθηγήτρια Πρώτης Βαθμίδας στην Ιατρική Σχολή

– Αντώνιος Βεζάκης εξέλιξη σε Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας στην Ιατρική Σχολή

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Αποφοίτησα από το 6ο Λύκειο Αθηνών το 1980 και ολοκλήρωσα την προπτυχιακή μου εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, το διάστημα 1980-1986. Ακολούθως εκπλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία στο Ναυτικό και την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερικό Ιατρείο Διδύμων Ερμιονίδος. Το διάστημα 1990-1995 ειδικεύθηκα στην Γενική Χειρουργική στην Κρατική Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών και απέκτησα τον τίτλο ειδικότητας το 1996. Κατά την περίοδο αυτή εκπόνησα και την διδακτορική μου διατριβή με θέμα «Η αντιμετώπιση της λιθίασης του χοληδόχου πόρου με ενδοσκοπικές μεθόδους». Το 1995 έλαβα τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Μετέπειτα και για διάστημα 2,5 ετών μετεκπαιδεύτηκα στην Αγγλία, The General Infirmary at Leeds, Academic Unit of Surgery. Η μετεκπαίδευση μου αφορούσε την Χειρουργική Ανώτερου Πεπτικού, Χειρουργική Παγκρέατος Χοληφόρων και την Λαπαροενδοσκοπική Χειρουργική. Το διάστημα 2000-2009 εργάσθηκα ως Επιμελητής ΕΣΥ στα Νοσοκομεία Δυτικής Αττικής και Τζάνειο. Το 2009 διορίσθηκα ως Λέκτορας στη Β Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο όπου υπηρετώ έως και σήμερα. Τα κύρια αντικείμενα ενασχόλησης μου αποτελούν η Χειρουργική Παγκρέατος Χοληφόρων, η Λαπαροσκοπική Χειρουργική και η Επεμβατική Ενδοσκόπηση.

– Ιωάννης Αδαμάκης εξέλιξη σε Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας στην Ιατρική Σχολή

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Ε.Κ.Π.Α.. Μετεκπαιδεύτηκε επί 2ετία στη Γερμανία FREIBURG UNIKLINIKUM, με ειδικό γνωστικό αντικείμενο την Επανορθωτική Ουρολογία. Από το 2005 είναι υπεύθυνος του ειδικού Ιατρείου Προσθετικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας στο Λαικό Νοσοκομείο, όπου καλύπτεται όλο το φάσμα της υποειδικότητας με ευρωπαική αναγνώριση. Έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και είναι Fellow του European Board of Urology (EBU) από το 2003. Από το 2010 είναι μέλος της εξεταστικής ομάδας του European Board of Urology.  Υπηρέτησε ως  Ειδικός Συντάκτης στη συντακτική επιτροπή της Ελληνικής Ουρολογίας και ως κριτής σε 6 διεθνή περιοδικά. Έχει έντονη επιστημονική παρουσία ως ομιλητής/εκπαιδευτής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει τιμηθεί με 6 βραβεία, διεθνή και ελληνικά. Έχει συγγράψει 52 άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά ,  κεφάλαια σε 6 ελληνικά βιβλία, ενώ 12 φορές ήταν φιλοξενούμενος συντάκτης ειδικών τευχών διεθνών περιοδικών.

– Δημήτριος Κ. Φιλιππιάδης εξέλιξη σε Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή
[
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]

Ο Δημήτριος Κ. Φιλιππιάδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας το 1975.  Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων (2 κορίτσια – 1 αγόρι). Υπηρετεί στο Β’ Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινοδιαγνωστικής – Επεμβατικής Ακτινολογίαςτου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 28/12/2021.  Έλαβε πτυχίο ιατρικής από το  Πανεπιστήμιο  του Καρόλου, Πράγα Τσεχίας  το  1998  με βαθμό “Λίαν καλώς” και  Διδακτορικό  Δίπλωμα  από  το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο  Αθηνών  το  2012 με βαθμό  “Άριστα”.  Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας στην Ακτινοδιαγνωστική το 2009, κατόπιν 5ετούς εκπαίδευσης στο Τμήμα Ακτινολογίας των Νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Άγιος Σάββας». Εξασκεί την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής από το 2009 και μετά από μετεκπαίδευση στο εξωτερικό ασχολείται κλινικά κυρίως με το γνωστικό αντικείμενο της «Επεμβατικής Ακτινολογίας» από το 2010. Συγκεκριμένα έχει  εξειδικευθεί  σε  σχεδόν όλο το φάσμα της επεμβατικής ακτινολογίας (μη αγγειακές και αγγειακές επεμβατικές  πράξεις, και ιδιαίτερα στην Επεμβατική Ογκολογία). Κατέχει τον τίτλο της Εξειδίκευσης στην Επεμβατική Ακτινολογία του ΚΕΣΥ, καθώς και το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Επεμβατικής Ακτινολογίας (ΕΒΙR), κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων στη Βιέννη Αυστρίας, ενώ επιπλέον είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ακτινολογίας Μυοσκελετικού. Έχει τιμηθεί με υποτροφίες και ακαδημαϊκά βραβεία, εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Το συντακτικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά καθώς και 32 κεφάλαια σε πολυσυγραφικά βιβλία. Έχει έχει δώσει πλήθος διαλέξεων, σεμιναρίων και ομιλιών σε συνέδρια στην Ευρώπη, στη Βόρειο Αμερική, στη Μέση και την Άπω Ανατολή.  Συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας  (Cardiovascular and Interventional Society Europe) ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης.

– Αλέξανδρος Δελίδης εξέλιξη σε Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή
[Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.
Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στην Ιατρική Αθηνών το 1994, ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό ως Σημαιοφόρος Επίκουρος Αξιωματικός και την υπηρεσία υπαίθρου στον Ν. Λακωνίας. Έλαβε την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας το 2002 μετά από εκπαίδευση στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά».
Ελαβε την διδακτορική του διατριβή το 2004 από το Εργαστήριο Ιστολογίας και Εμβρυολογίας (Καθηγητής Χ. Κίττας) του ΕΚΠΑ με βαθμό Άριστα, και θέμα:
«Η χρήση της Μορφοκλασματικής Διάστασης ως προγνωστικού δείκτη για τον Καρκίνο του Λάρυγγα».
Εργάστηκε ως επιμελητής στο Ιατρικό Αθηνών επί οκτώ χρόνια. Από το 2008 υπήρξε Λέκτορας «επί θητεία» στη Β’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική και το 2010 εκλέχθηκε Λέκτορας της Ωτορινολαρυγγολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2016 εξελίχθηκε σε Επίκουρο Καθηγητή της Ωτορινολαρυγγολογίας και το 2019 σε μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή.
Μετεκπαιδεύτηκε στο Λαρυγγολογικό Τμήμα της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Washington, Seattle, Η.Π.Α.
Εργάζεται στη Β’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική στο Γ.Π.Ν. «Αττικόν».
Στα κλινικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η χειρουργική κεφαλής και τραχήλου, η χειρουργική των σιελογόνων αδένων και του θυρεοειδούς, η ενδοσκοπική ρινοχειρουργική και η χειρουργική του λάρυγγα, ιδιαιτέρως δε η φωνοχειρουργική καθώς και η χειρουργική αντιμετώπιση των παραλύσεών του.
Έχει ασχοληθεί με την διαγνωστική και επεμβατική σιαλενδοσκόπηση – υπήρξε ο πρώτος που εφάρμοσε την μέθοδο στην Ελλάδα το 2005.
Δημιούργησε και είναι υπεύθυνος του ειδικού ιατρείου διαταραχών φωνής και κατάποσης στο Γ.Π.Ν. «Αττικόν» όπου άρχισε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις επεμβάσεις επανανεύρωσης λάρυγγα.
Έχει 48 διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, έχει συγγράψει κεφάλαια σε ελληνικά και ξένα βιβλία και εκπαιδεύει προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής και Οδοντιατρικής από το 2008, ενώ έχει διδάξει και σε 6 διαφορετικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Είναι μέλος 7 Ελληνικών και 6 Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών.
Είναι παντρεμένος με την Λουκία Κωνσταντινίδη και έχει δύο παιδιά τον Φίλιππο (γεν 2005) και την Μυρτώ (2011).

– Μαρία Γαβριατοπούλου εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή
[Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]

Απόφοιτος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με βαθμό Άριστα’. Επίκουρη καθηγήτρια Θεραπευτικής και Μεθοδολογίας Κλινικής Έρευνας από το 2017. Αναπληρώτρια καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Θεραπευτική-Ογκολογία από το 2021. Η κλινική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες (Πολλαπλούν μυέλωμα, Μακροσφαιριναιμία Waldenstrom, AL αμυλοείδωση) και σε ογκολογικά νοσήματα στη μονάδα πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών του ΓΝ Αλεξάνδρα που θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα κέντρα αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ερευνητικό επίπεδο είναι υπεύθυνη της Μονάδας Κλινικών μελετών για τις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες. Είναι κύρια ερευνήτρια και συνερευνήτρια σε περισσότερες από 200 κλινικές μελέτες φάσης 1-4 και υπεύθυνη των διαδικασιών πιστοποίησης και ποιότητας της μονάδας. Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες όπως το Ευρωπαικό Δίκτυο Μυελώματος και η Ευρωπαική Εταιρεία Ογκολογίας και έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών επιτροπών και επιστημονικών επιτροπών σε πολλά διεθνή και εγχώρια συνέδρια. Έχει περισσότερες από 216 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 6000 αναφορές. Έχει h-index 43. Είναι κριτής σε περιοδικά μεγάλου επιστημονικού κύρους όπως Journal of Clinical Oncology, Blood, Leukemia, Haematologica, British Journal of Hematology και Annals of Oncology. Είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής και υπεύθυνη του επιστημονικού προγράμματος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ‘Κλινικές Μελέτες-Σχεδιασμός και εκτέλεση’.

– Βασιλική Χρυσανθοπούλου εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας
[Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]

Η Βασιλική Χρυσανθοπούλου είναι αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας και υπηρετεί στον Τομέα Φιλολογίας και Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα διδάσκει και στο Πρόγραμμα για τον Ελληνικό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ως Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου και Αρχείου του Τμήματος Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή εξασφάλισε σημαντικές δωρεές γι’ αυτό, όπως τη δωρεά των μουσικών οργάνων του ελληνοαμερικανού Ομότιμου Καθηγητή Εθνομουσικολογίας Sam Chianis, αλλά και δωρεά παραδοσιακών ενδυμάτων και αντικειμένων καθημερινής χρήσης με προέλευση από πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας, εγκατεστημένους στο Ορμένιο του Έβρου. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (M.Phil.) και διδακτορικού τίτλου (D.Phil.) στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Αγγλίας. Έχει εργασθεί ως Ερευνήτρια στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και έχει συνεργαστεί με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Ιωαννίνων. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, επισκέπτρια ερευνήτρια και υπότροφος του National Europe Centre, Australian National University (2004) και του Ιδρύματος Fulbright στο University of South Florida-St. Petersburg (2015-16). Έχει διεξαγάγει επιτόπιες έρευνες στο Καστελλόριζο, στην Κάρπαθο, στα Κύθηρα και στην Αρκαδία, και στις διασπορές των κατοίκων τους στην Αυστραλία και των Καλυμνίων στις ΗΠΑ. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και τα δημοσιεύματά της αναφέρονται σε θέματα μετανάστευσης, διασποράς και προσφυγικότητας, μνήμης και ταυτότητας, διαδικτύου, τελετουργίας και συμβολισμού, υλικού πολιτισμού, δημόσιας λαογραφίας και πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας και θεωρίας της Λαογραφίας. Το βιβλίο της, Τόποι μνήμης στην καστελλοριζιακή μετανάστευση και διασπορά (εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2017) έχει τιμηθεί με το δωδεκανησιακό Βραβείο Μοσκόβη του Δήμου Αθηναίων. Από το 2016 συμμετέχει στην Εθνική Επιστημονική Επιτροπή της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εφαρμογή της Σύμβασης για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003) στην Ελλάδα. Συμμετέχει στο δίκτυο ευρωπαϊκών πανεπιστημίων CIVIS, ως μέλος του Hub2 Council για το πεδίο Society, Culture, Heritage από πλευράς ΕΚΠΑ.

– Αναστασία Δρανδάκη εξέλιξη σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr