Ενημερωτική εκδήλωση της Νομική Σχολής Αθηνών στο πλαίσιο του δικτύου των ευρωπαϊκών Νομικών Σχολών

Ενημερωτική εκδήλωση της Νομική Σχολής του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του δικτύου των ευρωπαϊκών Νομικών Σχολών [12/4/22]

Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Αθήνας (ELSA Athens) προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους (πτυχιούχους, επί πτυχίω και προπτυχιακούς φοιτητές Η’ Εξαμήνου της Νομικής Σχολής Αθηνών) την Τρίτη 12 Απριλίου και ώρα 18:00 σε ενημερωτική εκδήλωση στην Αίθουσα Οικονομίδου σχετικά με τις προσφερόμενες σε αυτούς ευκαιρίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο πλαίσιο του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Νομικών Σχολών. Η Νομική Σχολή Αθηνών συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Δίκτυο, μέλη του οποίου είναι ορισμένες εκ των καλύτερων Νομικών Σχολών στην Ευρώπη:

Νομική Σχολή – UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM


Νομική Σχολή – HUMBOLDT UNIVERSITÄT ZU BERLIN

Dickson Poon School of Law – KING’S COLLEGE LONDON

Νομική Σχολή – LA SAPIENZA UNIVERSITÀ DI ROMA

Νομική Σχολή Católica Lisbon – UNIVERSIDADE CATÓLICA PORTUGUESA

Νομική Σχολή – UNIVERSITÉ PARIS PANTHÉON ASSAS

Νομική Σχολή – UNIVERSIDAD AUTΟNOMA DE MADRID

Το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Νομικών Σχολών ιδρύθηκε το 2006 και δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, που τους εξοικειώνει με τρείς διαφορετικές ευρωπαϊκές έννομες τάξεις και οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου του Ευρωπαίου Νομικού. Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Νομική Σχολή Αθηνών, παρακολουθούν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα (LL.M.) στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Humboldt του Βερολίνου (στη γερμανική γλώσσα) ή στη Νομική Σχολή Dickson Poon του King’s College London (στην αγγλική γλώσσα). Ακολούθως, παρακολουθούν κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος ένα ακόμα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε μία από τις άλλες Νομικές Σχολές του Δικτύου (σε διαφορετική γλώσσα διδασκαλίας), αποκτώντας έτσι συνολικά εκτός του πτυχίου της Νομικής Σχολής Αθηνών δύο ακόμα μεταπτυχιακούς τίτλους. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου LL.M. χορηγείται επιπλέον το πιστοποιητικό του Ευρωπαίου Νομικού.

Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο Δίκτυο εκτός από τη δυνατότητα παρακολούθησης προγραμμάτων σπουδών πολύ υψηλού επιπέδου, με ευρωπαϊκό και διεθνή προσανατολισμό, στα ανωτέρω Πανεπιστήμια επωφελούνται και από τη συμμετοχή στο ίδιο το Δίκτυο μέσω των ακαδημαϊκών ανταλλαγών και συνεργασιών, που λαμβάνουν χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και των εκδηλώσεων του Δικτύου, όπως η ετήσια θερινή Ακαδημία, που το 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων. Επιπλέον, επωφελούνται από τις ισχυρές επαφές του Δικτύου με Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς καθώς και με μεγάλες δικηγορικές εταιρίες στην Ευρώπη. Έτσι, αποκτούν όλα τα εφόδια για μία επιτυχημένη ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα προσφερόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα στα ανωτέρω Πανεπιστήμια, την ειδικότερη συμφωνία συνεργασίας που υφίσταται με το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, τις προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και τη δυνατότητα παροχής υποτροφιών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr