Η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής Αθηνών για τις καταγγελίες των φοιτητών σε βάρος καθηγητή

Η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής Αθηνών για τις καταγγελίες των φοιτητών σε βάρος καθηγητή

Στις 5 Απριλίου 2022, το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κατέθεσε ψήφισμα με αρ. πρωτ. 33621, καταγγέλλοντας παρενόχληση φοιτητών από μέλος ΔΕΠ της Σχολής.

Ο Κοσμήτορας συγκάλεσε αυθημερόν συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2022.


Η Κοσμητεία καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα κάθε περιστατικό παρενόχλησης φοιτητών από οποιοδήποτε μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και υπογραμμίζει τη μηδενική ανοχή της Σχολής απέναντι σε τέτοια γεγονότα.

Η Κοσμητεία αποφασίζει να κινηθεί στην κατεύθυνση της πλήρους και άμεσης διαλεύκανσης οποιασδήποτε καταγγελίας για παρενόχληση, στο πλαίσιο του αυτονόητου σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας και όλων των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων.

Στη βάση των θεμελιωδών αυτών δικαιωμάτων που απορρέουν από το Κράτος Δικαίου και καθορίζονται από την οικεία νομοθεσία, ο Κοσμήτορας προχωράει άμεσα στην έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης των καταγγελλομένων και καλεί κάθε πρόσωπο που θίγεται ή έχει ιδία γνώση  των σχετικών γεγονότων να καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία, προφορικά ή γραπτά, επικοινωνώντας για τον σκοπό αυτό, το ταχύτερο δυνατό, με την Γραμματεία της Νομικής Σχολής (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2103688661).

Νομική Αθηνών: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καταγγελίες των φοιτητών

Έντονες αντιδράσεις στη Νομική Αθηνών: Καταγγελία για καθηγητή

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr