Βιβλιοθήκες ΕΚΠΑ: Πώς δανείζομαι;

Βιβλιοθήκες ΕΚΠΑ: Πώς δανείζομαι;

Ο δανεισμός ενός τεκμηρίου γίνεται δια ζώσης, αφού πρώτα εντοπίσουμε το βιβλίο που μας ενδιαφέρει.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ, από 15 Νοεμβρίου 2021 όλοι οι χρήστες των Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ θα μπορούν να δανείζονται υλικό (το οποίο δεν διαθέτει η Βιβλιοθήκη της Σχολής στην οποία ανήκουν) από όποια Βιβλιοθήκη του ΕΚΠΑ το διαθέτει. Η εφαρμογή του ενιαίου δανεισμού αποτελεί μια καινοτομία λόγω της χωροταξικής κατανομής των Βιβλιοθηκών σε 9 διαφορετικούς χώρους που αντιστοιχούν στις Σχολές του ΕΚΠΑ. Η εφαρμογή του ενιαίου δανεισμού ήταν δοκιμαστική μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2022 για την καταγραφή πιθανών προβλημάτων, να ληφθούν υπόψη προτάσεις και παρατηρήσεις αλλά και να διορθωθούν πιθανές αστοχίες.


Πώς; Στέλνετε  e-mail με τα στοιχεία  των τεκμηρίων δηλ. Τίτλο, συγγραφέα, ISBN,  κλπ. Κάνετε αναζήτηση του βιβλίου που ψάνχετε στον OPAC https://opac.seab.gr.

Παράδειγμα: Αναζητάτε το βιβλίο του  κ. Πακτίτη “Συστήματα αυτόματου ελέγχου”. Πλήκτρολογείτε τον τίτλο ή τον συγγραφέα και ΥΠΟΒΟΛΗ. (εικ. 1).

Στη συνέχεια εμφανίζεται η (εικ. 2)όπου εντοπίζετε σε ποια βιβλιοθήκη υπάρχει το βιβλίο, το σημείο της συλλογής (Ταξιθετικός Αρ.),ο τόμος του, η κατάστασή του (σε απόσυρση, δανεισμένο, στο ράφι κλπ), ο Ραβδοκώδικάς του και  πληροφορία που αφορά το συγκεκριμένο αντίτυπο (Δημόσια Σημείωση).

Πόσες μέρες μπορώ να δανειστώ; Ο ενιαίος κανονισμός δανεισμού του ΕΚΠΑ, εκδ. 2021, ορίζει το πως δανείζομαι, τις κατηγορίες υλικού που δανείζονται και των αναγνωστών. (εικ.3), (εικ.4). Προσέχουμε πάντα να είμαστε ενήμεροι στους δανεισμούς μας και όχι εκπρόθεσμοι προκειμένου να αποφύγουμε μελλοντικές  κυρώσεις και δεν ξεχνώ την ακαδημαϊκή μου ταυτότητα.

Δείτε εδώ τον Ενιαίο κανονισμό δανεισμού του ΕΚΠΑ.

εικόνα 1

εικόνα 2

εικόνα 3

εικόνα 4

Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Ενιαίο κανονισμό δανεισμού:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr