ΕΚΠΑ / Πρόσληψη ενός Ασκούμενου Δικηγόρου

ΕΚΠΑ / Πρόσληψη ενός Ασκούμενου Δικηγόρου – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)» που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Πανεπιστημίου 30), προσκαλεί:
Όσες/ους ασκούμενες/ους δικηγόρους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, διάρκειας 12 μηνών, να υποβάλουν την αίτησή τους εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα της ανάρτησης της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ.

Οι θέσεις των ασκουμένων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου στο ΕΚΠΑ ορίζονται σε μία (1).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται στο πρωτόκολλο του ΕΚΠΑ (οδός Πανεπιστημίου 30, ισόγειο) εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα της ανάρτησης της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ.

Στις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν:

α) στοιχεία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

β) αριθμό μητρώου ασκούμενου, εάν έχουν ήδη εγγραφεί ως ασκούμενοι ή ότι έχουν καταθέσει την αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για εγγραφή στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα αριθμό μητρώου ασκούμενου, καθώς εκκρεμεί η αποδοχή αίτησής τους,

γ) ότι καθόλη τη διάρκεια της άσκησης τους στο ΕΚΠΑ διατηρούν την ιδιότητα του ασκουμένου δικηγόρου και

δ) στοιχεία επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Με την αίτηση συνυποβάλλονται αντίγραφα τίτλων σπουδών, σύντομο βιογραφικό σημείωμα και βεβαίωση εγγραφής του αιτούντος στο ειδικό μητρώο του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου ή ότι θα προσκομίσει τη βεβαίωση εγγραφής του αμέσως μόλις αυτή εκδοθεί.
Στην περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, η επιλογή τους θα γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα διενεργείται στο ΕΚΠΑ. με την παρουσία των ενδιαφερομένων και τα ονόματα των επιλεγέντων και των τυχόν αναπληρωματικών τους θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του.

Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης των ασκούμενων δικηγόρων ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες, αναλόγως των αναγκών της υπηρεσίας.

Υπεύθυνος τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου είναι ο εκάστοτε προϊστάμενος του Γραφείου Νομικού Συμβούλου του ΕΚΠΑ.

Στο τέλος της άσκησης θα χορηγείται στον ασκούμενο σχετική βεβαίωση από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του ΕΚΠΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr