Συνεργασία ΕΚΠΑ με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης - Εκπόνηση ερευνητικού project (Capstone project)

Συνεργασία ΕΚΠΑ με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης – εκπόνηση ερευνητικού project (Capstone project)

Mία σημαντική συνεργασία ενεργοποιήθηκε το Φεβρουάριο 2022 μεταξύ του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) στις ΗΠΑ. Η συνεργασία αφορά την κοινή εκπόνηση ερευνητικού project (Capstone project) μεταξύ μεταπτυχιακών φοιτητών των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών “Φυσική Περιβάλλοντος” για το ΕΚΠΑ και “Urban Science” του NYU (cusp.nyu.edu/2022-capstone-projects/).

Το θέμα τoυ Capstone project αφορά τη συγκριτική αξιολόγηση της κατάστασης του θερμικού περιβάλλοντος της Αθήνας και της Νέας Υόρκης με τη χρήση δορυφορικών και επίγειων δεδομένων καθώς και την αξιοποίηση τεχνικών μηχανικής μάθησης για την ανάλυση των δεδομένων και γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών για την παρουσίασή τους.


Κύριος μαθησιακός στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη συνθετικής σκέψης για την ανάλυση πολύπλοκων αστικών περιβαλλοντικών και κλιματικών θεμάτων.

Υπεύθυνος από τη μεριά του ΕΚΠΑ είναι ο Καθηγητής Κων/νος Καρτάλης (Τομέας Φυσικής Περιβάλλοντος, Τμήμα Φυσικής), ενώ οι συμμετέχοντες μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι (με αλφαβητική σειρά) οι Ειρήνη Βερυκίου, Νικόλαος Γκίνης, Ηλιάνα Κουτσούπη, Γιώργος Μπλουγουράς, Αρης Νασλ Πακ.

Την συνεργασία υποστηρίζει ο Τάσος Πολύδωρος, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Φυσικής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr