Ενημέρωση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ σχετικά με την πορεία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας

Ενημέρωση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ σχετικά με την πορεία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη συνεδρίασή της τής  27ης-10-2021 συζήτησε σχετικά με την πορεία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία διενεργείται σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής ΚΥΑ (4406/24-9-2021), καθώς και σχετικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν λόγω των ειδικών συνθηκών που εξακολουθούν να ισχύουν.

Μετά το πέρας των εργασιών της εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 


Η Σύγκλητος ευχαριστεί όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να καταστεί δυνατή η ομαλή επανέναρξη της κανονικής λειτουργίας του Ιδρύματος. Συγχαίρει, επίσης, θερμά τις φοιτήτριες και τους φοιτητές τού Ιδρύματος για την υπευθυνότητα που επέδειξαν και επιδεικνύουν ως προς την ακριβή τήρηση των ειδικών υγειονομικών κανόνων που τα ΑΕΙ οφείλουν να εφαρμόζουν αυτή την περίοδο. Τονίζει, επίσης, ότι ο εμβολιασμός της πλειονότητας των φοιτητών έχει καταστήσει δυνατή την επανέναρξη της κανονικής λειτουργίας και καλεί όλους τους μη εμβολιασμένους να εμβολιαστούν άμεσα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η προστασία όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και η συνέχιση της εκπαίδευσης με φυσική παρουσία.

Παράλληλα, η Σύγκλητος καταδικάζει ενέργειες που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και πλήττουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον. Δηλώνει ότι αναμένει από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να επιδιώκουν, όταν και όπου ανακύπτουν προβλήματα, την εξεύρεση λύσεων που προβάλλουν το ακαδημαϊκό ήθος και προστατεύουν την αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων.

Η παγκόσμια θέση του ΕΚΠΑ σύμφωνα με την κατάταξη «US News – Best Global University Rankings 2022»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr