Απόφοιτοι διακεκριμένων πανεπιστημίων φοιτούν σε ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ

Απόφοιτοι διακεκριμένων πανεπιστημίων φοιτούν σε ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ

Με φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστήμια και πολυτεχνεία των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ισραήλ, της Βραζιλίας και της Τουρκίας ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 για το ξενόγλωσσο διατμηματικό μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ ‘Science, Technology, Society–Science and Technology Studies’, το οποίο προσφέρουν από κοινού τα Τμήματα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών (sts.phs.uoa.gr).

Μεταξύ αυτών και απόφοιτοι από κάποια από τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια του κόσμου, από το Harvard και το UCLA μέχρι το Humboldt. Στο μεταπτυχιακό αυτό αξιοποιούνται οι ανθρωπιστικές επιστήμες και οι κοινωνικές επιστήμες για να κατανοηθεί η κοινωνική διάσταση ζητημάτων που συνδέονται με τις επιστήμες της ζωής, τις μαθηματικές και φυσικές επιστήμες, την πληροφορική και τις επιστήμες του μηχανικού. 


Αυτό εξηγεί γιατί  τόσο οι αλλοδαποί όσο και οι Έλληνες που φοιτούν στο πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ προέρχονται από ένα πλήθος επιστημονικών πεδίων.

Ας σημειωθεί ότι μέσω συμφωνιών Erasmus εκπονούν κάθε χρόνο τη διπλωματική τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες από χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και η Αγγλία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr