Φιλοσοφική Αθηνών: Τελετή υποδοχής φοιτητών για 2η χρονιά του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος στη χώρα

Φιλοσοφική Αθηνών: Τελετή υποδοχής φοιτητών για 2η χρονιά του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος στη χώρα

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά βρέθηκα σήμερα στην τελετή υποδοχής των φοιτητών και φοιτητριών του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος στη χώρα μας. Το προπτυχιακό πρόγραμμα Αρχαιολογίας, Ιστορίας και Λογοτεχνίας της Αρχαίας Ελλάδας του Πανεπιστήμιο Αθηνών - University of Athens ειτουργεί για δεύτερη χρονιά και συγκεντρώνει φοιτητές από περισσότερες από 10 χώρες του κόσμου – όπως Καναδά, Κίνα, Αίγυπτο, Ιταλία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, ΗΠΑ – οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας για να σπουδάσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. 


Συγχαρητήρια στο ΕΚΠΑ και στη Φιλοσοφική του Σχολή για την ίδρυση και λειτουργία του προγράμματος αυτού. Εκ μέρους της Κυβέρνησης, έχουμε πράξει το αυτονόητο για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων μας: προβλέψαμε τη δυνατότητα για τα ίδια τα ΑΕΙ να ιδρύουν ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα και να προσελκύουν ξένους φοιτητές.

Στόχος μας: η Ελλάδα να καταστεί φάρος εκπαίδευσης για φοιτητές από όλο τον κόσμο, και τα ΑΕΙ μας να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη».

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος δήλωσε:

«Με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του πρώτου ξενόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece” στην τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Καλή πανεπιστημιακή χρονιά!»

Το ΕΚΠΑ υποδέχθηκε 300 φοιτητές Erasmus από 40 χώρες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr