Δράσεις του ΕΚΠΑ για την κλιματική αλλαγή

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΘΑΝΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η ακαδημαϊκή χρονιά, που τώρα φτάνει στο τέλος της, είχε στόχευση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των συνεπειών του. Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι αφιερωμένη (ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού) στην κλιματική αλλαγή.


Η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ρύπανση και η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν θέματα που απασχολούν όλους και επηρεάζουν το μέλλον της χώρας μας  Στις 3 κατηγορίες δράσεων που αφορούν την έρευνα, την επιμόρφωση, και τις παρεμβάσεις (αναδάσωση κ.α), το Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει κέντρα αριστείας, εργαστήρια και τμήματα, με μεγάλη εμπειρογνωμοσύνη και η προσφορά πολλών μελών ΔΕΠ σε αυτούς τους τομείς είναι ανεκτίμητη. Γι αυτό, απευθύνω πρόσκληση σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για τη στελέχωση επιτροπών και την οργάνωση σχετικών δράσεων.

Μέχρι τις 31/08 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (κοινοποίηση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), περιμένω τις προτάσεις σας και τη διαθεσιμότητά σας για την στελέχωση αντίστοιχων επιτροπών.

Καλή δύναμη σε όλους!

Θάνος Δημόπουλος
Πρύτανης ΕΚΠΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr