Η Νομική Σχολή Αθηνών κατέκτησε την 3η θέση σε Διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου

3ο βραβείο καλύτερου αγορητή για τη Νομική Σχολή Αθηνών στον 14ο Διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου

Ο Τομέας Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετείχε και διακρίθηκε στον 14ο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης International Roman Law Moot Court Competition (Fourteenth IRLM). Ο φετινός διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης (Eberhard Karls Universität Tübingen) και διεξήχθη μέσω διαδικτύου από τις 7 ώς τις 9 Απριλίου 2021. Σε αυτόν συμμετείχαν επίσης οι Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης (University of Oxford), του Κέιμπριτζ (University of Cambridge), της Νάπολης (Università degli Studi di Napoli Federico II), της Λιέγης (Université de Liège), του Τρίερ (Universität Trier) και της Βιέννης (Universität Wien).

Τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπροσώπησαν οι φοιτητές Τσώρη Νεκταρία-Καλλιόπη, Καλαντζής Νικόλαος, Παπασταμάτη Ίλια και Γαζής Κωνσταντίνος. Την ομάδα προετοίμασαν η Αν. Καθηγήτρια κ. Αθηνά Δημοπούλου και η κ. Αρτεμισία Παπαδάκη, Δικηγόρος, οι οποίες μετείχαν επίσης στον διαγωνισμό ως κριτές.


Η φετινή υπόθεση (Libellus) αφορούσε σε θέματα ενοχικού δικαίου και συγκεκριμένα σε σύμβαση πώλησης με δοκιμή, σε σύμβαση μίσθωσης έργου με ευθύνη του εργολάβου για τη μεταφορά του, καθώς και σε ζητήματα αδικοπρακτικής ευθύνης.

Η ομάδα εκπροσώπησε επάξια τη Σχολή και το Πανεπιστήμιό μας, συνεχίζοντας την καλή τους παράδοση στον διαγωνισμό αυτόν, ενώ η Τσώρη Νεκταρία-Καλλιόπη απέσπασε το τρίτο βραβείο Καλύτερου Αγορητή (3rd Honorable Mention for the Palma Optimi Oratoris Best Oralist Award). Την πρώτη θέση ομάδας στο διαγωνισμό απέσπασε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με δεύτερο το Πανεπιστήμιο της Νάπολης.

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο επόμενος, 15ος γύρος του διαγωνισμού, θα διεξαχθεί στις 6-9 Απριλίου 2022 στην Αθήνα, με διοργανώτρια τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr